Cikli menstrual Dështimi

Dështim i ciklit menstrual në femra, shpesh sinjalizon praninë e sëmundjeve gjinekologjike. Prandaj, ky devijim është konsideruar si një nga më të zakonshme. Për shkak se stresi mund të shkaktohet nga dështimi një-off të ciklit menstrual, dhe kjo nuk është e tmerrshme, por çka nëse problemi përsëritet rregullisht? Kjo ju do të mësojnë në këtë artikull.

Pse Rrëzohet ciklit menstrual?


Ka katër arsye kryesore për shkak të cilat nuk janë shkelje të ciklit në trupin e femrës:

  • Një nga shkaqet më banale dhe të zakonshme - është infeksione gjenitale (Chlamydia, Mycoplasma, uroplazmy). Për të identifikuar problemin dhe të fillojnë trajtimin e nevojshëm, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj testohen për infeksionin dhe ndjeshmëri antibiotik atë. Atëherë mjeku do të përdorë trajtim anti-inflamator me drogë që efektivisht veprojnë në patogjen.

  • Arsye më shumë e komplikuar mund të jetë çrregullime hormonale. Dhe në qoftë se dështimi i ciklit menstrual shkaktuar këtë problem, trajtimi mund të marrë një vit ose më shumë, në varësi nga shkalla e funksioneve hormonale. Ky problem mund të ndodhë në faza të ndryshme të formimit të hormoneve, kështu që studimi është një listë e tyre, të cilat duhet të kontrollohen. Në raste të tilla, si një gjëndra detyrueshme kontroll veshkave dhe tiroide.

  • Çrregullimet hormonale mund të ndodhë në vezore. Dhe kjo nuk është dëshmi se në këtë moment ata janë në proces inflamator, dhe një probabilitet të lartë që kjo pasojë e ftohjet e shpeshta dhe infektive (rubeolës, dhenve, hepatiti etj) sëmundjes në vajzave nën moshën 12 vjeç. Por, si adoleshentët rrallë i kushtoj vëmendje për atë, sëmundja është diagnostikuar me vonesë. Prandaj, në raste të tilla, mjeku do të kushtoj vëmendje për mirëmbajtjen e organizmit, rivendosjen ekuilibrin hormonal dhe parandalimin.


  • Ka arsye për çrregullime të lindura të njësisë folikulare, dhe këto gra janë në një cikël të dështimeve të vazhdueshme për shkak të vezoret polycystic. Në këtë rast, pacienti është vënë në regjistrimin punishte barnash në spital.


  • Simptomat menstruale të dështimit nuk janë të shumta, dhe ata duket ose cikli reduktimi / extension, ose kohëzgjatja e menstruacione më shumë se 7 ose më pak se 3 ditë. Shkelje të tilla nuk mund të lënë pa mbikëqyrje dhe le të rrëshqitje çështje, si dhe ndikimi i tyre në organet e legenit mund të çojë në pasoja të rënda, deri në varfëri. Pra, nëse ju vëreni se cikli është prishur rregullisht, sa më shpejt që të jetë e mundur për të apeluar në gjinekologu.