Mosmbajtjeje Vonesa në gratë - shkaqet

Ndonjëherë njerëzit, kryesisht të moshuar, po përballen me të njëjtin problem si mbajtjes së urinës që femrat kanë arsye të ndryshme. Në mënyrë që të identifikohen menjëherë problemin, ju duhet të dini se cilat janë tiparet kryesore të këtij fenomeni.
Cilat janë simptomat e mbajtjes së urinës?
Simptomet kryesore të mbajtjes urinar në gratë janë:

 • mungesa e mundësive për të urinoj më vete;

 • dhimbje në bark të ulët të nderit;

 • të paturit e një thirrje të fortë për të urinuar (një grua nuk mund të gjejnë një vend i shqyer);

 • prania e një ënjtje të vogël në bark, e cila paraqitet si pasojë e ç'ka fshikëzës.


 • Cilat janë format e mbajtjes së urinës?
  Në mjekësi, ranë dakord për të siguruar dy forma të kësaj gjendje, si mbajtjen urinar: akute dhe kronike.
  I mprehtë karakterizohet nga paaftësia për të urinoj në një çështje e orëve në rritje. Në këtë situatë, gratë ndjehen një thirrje të fortë për të urinoj, e cila si rezultat nuk do të ndodhë.
  Forma kronike mbajtje urinar, e cila nuk është e pazakontë në gratë e moshuara, urinim nuk është e vështirë, por pas çdo tualet në fshikëz mbetet një sasi të madhe të urinës.

  Veç e veç mund të identifikohen, të ashtuquajturit formë paradoksale - yshuryyu që zhvillon në fshikëz del nga shtrati çon në mosmbajtjeje urinar. Arsyeja është sphincters hyperextension.
  Shkaqet e mbajtjes së urinës
  Në mënyrë që të jetë trajtimi në kohë dhe të saktë, çdo mjek është duke u përpjekur për të përcaktuar se pse ka mbajtja urinar në gratë. Kështu janë në vijim shkaqet e mbajtjes së urinës:

 • Mekanik. Në këtë situatë, shkarkimi normale të urinës është i shqetësuar nga prania e ndonjë pengesë, ato kryesore janë traumat uretrës gur (gurë) në fshikëz uretrës tumor, mitrës, rektumit.

 • Shkelje refleks. Shkaktuar nga shkelje të sistemit nervor i cili është përgjegjës për aktin e urinimit. Kjo shpesh ndodh pas një operacioni për organet e legenit, dhe si rezultat i traumave të fortë.