Vonesa prej 10 ditësh, testi është negativ

Shumë vajza, kur të përballen me një situatë ku ata kanë çrregullim menstrual zgjat 10 ditë, dhe një test shtatzënie me negative, thjesht nuk e di se si për të shpjeguar këtë fakt. Pas disa testeve të tilla dhe gjithmonë duke marrë një rezultat negativ, ata fillojnë të panik.
Së pari, të jenë të vetëdijshëm se për kryerjen e duhur të kësaj analize është e nevojshme për të ndjekur në mënyrë strikte rregullat dhe algorithm e veprimeve të përshkruara në udhëzimet në provë. Përveç kësaj, më e përshtatshme për të kryer testin në mëngjes, menjëherë pas zgjimit, sepse në këtë kohë përqendrimi i hCG në trup është më e larta.

Cilat janë arsyet kryesore për vonesën menstruacioneve për 10 ditë apo më shumë?
Për të përcaktuar shkaqet e çrregullimit menstrual që zgjat 10 ditë ose më shumë, ju duhet të fillojë me faktin përjashtojë shtatzënisë. Fakti që në shtatzëninë e hershme nuk është gjithmonë e mundur për të përcaktuar atë duke përdorur një test konvencionale. Ajo është e mirë për të kryer një ultratinguj, ku nuk të krijojë faktin e shtatzënisë për një periudhë 2-3 javë.
Shpesh vonesa në vajzat 10-ditore vërejtur si rezultat i laktacionit aktive. Siç e dini, gjatë ushqyerjes me gji një fëmijë nënë e re në trupi prodhon Hormoni hormon, i cili nuk lejon muajin e ardhshëm. Kjo restaurimin e ciklit menstrual është vetëm me heqjen e ushqyerjes me gji. Gjatë kësaj kohe diktim është ende e mundur, por ato janë mjaft të vogla dhe të parregullt.

Vonesa 10 ditë - shenja të patologji gjinekologjike?
Nëse vajzat Vonesa zgjat 10 ditë dhe provë për hCG negative, atëherë mundshëm mungesës së menstruacioneve - vetëm shenjë e sëmundjeve gjinekologjike. Më të zakonshme janë:

 • çrregullime hormonale (gjëndër tiroide, vezoret, gjëndrave mbiveshkore);

 • sëmundjet e organeve të legenit - fibroids mitrës, inflamacion i shtojca, Endometrioza, neoplasms;

 • sindromen policistike te vezoreve.


 • Çfarë tjetër mund të shkaktojë çrregullim menstrual?

  Gratë, të cilat përballen për herë të parë me një situatë ku çrregullim menstrual zgjat 10 ditë ose më shumë, nuk e di se çfarë të bëni. Para së gjithash është e nevojshme për të përjashtuar praninë e patologji. Për këtë laborator të caktuar të shumta dhe ekzaminimit instrumentale. Nëse edhe pas zgjedhjeve, arsyeja nuk ka gjetur gruaja e rekomanduar ndryshime të jetesës. Në disa raste, çrregullime menstruale mund të shkaktohet nga:

 • dietë ose uria - trupi fillon të përjetojnë mungesën e ushqyesve të nevojshme për funksionimin normal të sistemit riprodhues;

 • Trupi mbipeshë, e cila është edhe një nga shkaqet parregullsitë menstruale;

 • një ndryshim të mprehtë në kushtet klimatike. Shumë vajza njoftim ciklit menstrual menjëherë pas të lëvizte në një rajon tjetër apo kënaqësi;

 • stresi i vazhdueshëm.


 • Më vete të thuhet në lidhje me këtë rast, kur vonesa e 10 ditë apo më shumë është vërejtur në virgjër. Në këtë situatë të shkaktojë mungesë të përhershme të shkarkimit të rregullt mujore, mund të jetë një mungesë e hormoneve seksuale mashkullore. Është e njohur se me derdh në trupin e një gruaje marrë edhe hormonet. Nëse cikli menstrual shkaku është pikërisht ky fakt, gjinekolog emëron vajzë drogës hormonal që mund të korrigjuar situatën.

  Kështu, vonesa menstrual zgjatur gjakderdhje rol të veçantë luan diagnostikimin në kohë për arsyet e mungesës së tyre.