Menstruacioneve vonuar pas ndërprerjes së kontraceptivëve

Nuk ishte çrregullim menstrual ndodh shpesh pas ndërprerjes së barnave kontraceptive. Fakti që pas marrjes kontraceptivet hormonale natyrën, pothuajse të gjitha gratë e zhvendosur, dhe në rastin më të keq - të ciklit menstrual.
Sa kohë mund të mos jetë në dispozicion muaj pas ndalimit kontraceptivëve hormonal?
Përkundër faktit se vonesa menstruacioneve pas duke marrë medikamente kontrollit të lindjes janë vërejtur shpesh, kohëzgjatja e saj është individuale. Këtë muaj vajza mund zrushuvatysya në kohë të ndryshme. Prandaj gjinekologë të rekomandojë duke përdorur metodën e mëposhtme të llogaritjes vonesë duhet të llogarisin numrin e ditëve të fundit të ditës së fundit të periudhës së mëparshme menstrual deri në kohën kur të marrë pilulën e parë. Por kjo metodë është e pranueshme vetëm në rastet kur vajza ishte një cikël i vazhdueshëm.

Norma konsiderohet vonesë e shkarkimit mujore pas ndalimit kontrollin e lindjeve jo më shumë se 4-5 ditë pas pilulës fundit dehur. Nëse ata për 7-8 ditë dhe nuk ishin të - duhet të kontaktojnë një gjinekolog.
Sa kohë është e nevojshme për trupin për të rivendosur ciklit menstrual?
Vonesa muaj pas refuzimit të pilula kontraceptive është vërejtur në 70-80% të rasteve. Fakti që trupi ka nevojë për kohë për të ndryshimeve hormonale. Ajo merr të paktën 2 muaj.

Kohëzgjatja e restaurimit të ciklit menstrual gjithashtu varet nga faktorët e mëposhtëm:

  • lloje të barnave;

  • grua e vjetër;

  • kohëzgjatja e përdorimit të kontraceptivëve;

  • shëndetin e përgjithshëm.


  • Kështu, çrregullim menstrual pas marrjes së drogës e kontrollit të lindjes shpesh vërejtur, dhe është konsideruar normale. Megjithatë, kjo situatë kërkon mbikëqyrje të detyrueshme mjekësore.