Vonojë mujore 2 ditë

Në qoftë se një grua ka një cikël të rregullt menstrual dhe hënën vijnë në kohë, shkak për shqetësim. Megjithatë, shpesh ka dështime në trupin e femrës. Nëse ka pasur një muaj vonesë për 2 ditë, arsyet mund të jenë të ndryshme:

 • stresi;

 • ndryshimeve hormonale si rezultat i formimit të ciklit menstrual në femra;

 • Cikli anovulatory: në të njëjtën kohë mesatare ose dy herë në vit çdo grua është një cikël në të cilin ovulacioni nuk ndodhë, e cila është normale dhe nuk duhet të shkaktojë shqetësim të panevojshme;

 • ushtrim të tepruar;

 • pesha e gabuar (anoreksi apo trashje);

 • përshtatje ndaj klmës: Kur ndryshon kushtet mjedisore;

 • Disponueshmëria shtatzënisë;

 • Qumështi i gjirit: në muaj nuk mund të jetë në dispozicion gjatë gjithë periudhës së ushqyerjes me gji, dhe kjo përshtatet në kuadrin rregullator. Në disa raste, gratë festoi fillimin e menstruacione vetëm një vit pas lindjes së fëmijës.


 • Mendimi i parë që ndodh kur një grua ka çrregullim menstrual edhe për dy ditë, është e mundur që të jetë shtatzënë. Për shkak se ruajtja është shenja e parë e shtatzënisë, vonohet 2 ditë jep një grua mundësinë për të bërë një test shtatzënie. Një rezultat pozitiv testi është në dispozicion menjëherë në ditën e parë të vonesës, pasi që prania e HCG normës shtatzënisë rritet në mënyrë eksponenciale.

  Në një grup të veçantë mund të identifikojë shkaqet mjekësore, të cilat mund të jenë menstruacionet mungojnë në gratë:

 • mosfunksionim ovarian;

 • sëmundje të ndryshme inflamatore dhe infektive të organeve pelvike;

 • aborti mjekësor;

 • Periudha para menopauzës, kur ka ndryshim biologjik të gjithë trupin dhe të ciklit hënor mund të "kërcejnë" për një kohë të gjatë;

 • Aborti Natyrore: kjo situatë mund të vërehet në rastin e një fetusi të ndonjë patologji ose zhvillimit të çrregullimeve në kodin gjenetik, duke shkaktuar trupin privuar padashur nga fruti i shtatzënisë nuk do të zhvillohet më tej. Nga ana që duket si të gjithë e zakonshme mujore, kështu që një grua nuk mund të mendoj se ndoshta ajo ishte shtatzënë.


 • Në mungesë të menstruacioneve të grave mund të jetë një manifestim i simptomave në qoftë se vonesa menstruacioneve 2 ditë:

 • zemrat lënduar;

 • tërheq stomak;

 • shkarkimit kafe.


 • Në disa raste, rritja e mundur të lehtë të temperaturës trupore për 37 gradë.

  Po në qoftë se një grua ka vonuar 2 ditë?


  Shkarkimi nga organet urinare ngjyra transparente është normale dhe nuk kërkon trajtim të menjëhershëm të mjekut. Megjithatë, në qoftë se ata kanë një hije të ndryshme në gratë gjatë menstruacioneve parashikuar dhimbje vërejtur në bark të ulët, ju duhet të konsultoheni me një mjek si ajo mund të tregojë një inflamacion të mundshme në organet pelvike.

  Nëse testi është bërë për të përcaktuar nivelin e hCG në urinë dhe ai tregoi një rezultat negativ, kjo nuk tregon mungesën e shtatzënisë. Është e mundur që ovulacioni ka ndodhur kohë më vonë, por jo në mes të ciklit dhe relativisht të larta nivelet e hCG, të cilat mund të zbulohet me analiza, thjesht nuk kishte për të fituar. Re mbajtur një test shtatzënie pas disa ditësh me siguri do të rezultojë.
  Megjithatë, ju lutem mbani mend se çrregullim menstrual i vërtetë është konsideruar si një afat prej 5 ditësh ose më shumë. Dhe cikli i plotë menstrual mund të ndryshojnë në sërë 21 deri në 45 ditë, e cila është edhe normë. Pra, nëse vonesa gratë e dy ditë, por kjo nuk do të shqetësojë ndonjë gjë, ju nuk duhet të kandidojë te mjeku menjëherë për të marrë ose blerjen e testet e shtatzënisë në një farmaci. Ju duhet të shikojnë gjendjen tuaj për disa ditë dhe vetëm në mungesë të menstruacioneve të bëjë testin ose vizitoni një gjinekolog.