Kohë të gjatë muajin e ardhshëm

Çdo grua ankohet se muaj janë të gjatë - gati një javë të marrë jetën! Por ka nga ata që kanë çdo të drejtë të ankohen për periudha të gjata. Kjo është femra që menstruacioneve zgjat më shumë se një javë. Shqetësuar në këtë rast, apo është kjo normale? Nëse norma nuk është një shtet, atëherë pse të shkojnë në hënë gjatë? Me të gjitha këto çështje, ne e kuptojmë rrjedhën e artikullit.

Gjatë menstruacioneve është - është e keqe?


Nëse ju shkoni për periudha shumë të gjata, mund të jetë normale. Për shembull, kur një seri është themeluar ose vetëm me menopauzë. Gjithashtu hëna mund të shkojë 10 ditë në ciklin e parregullt, por në këtë rast, në ndarjen e fundit ditë duhet të jetë mazhuschymy. Nëse cikli është krijuar tashmë (të mbajtur të paktën 5 vjet nga menstruacionet e parë), dhe muaj të gjatë dhe të rëndë, ai nuk mund të konsiderohet normë.

Pse janë mujore gjatë?


Arsyet muaj kohë mund të jenë të ndryshme - nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme në reagimin e trupit ndaj stresit. Përveç muaj kohë mund të tregojë çekuilibër hormonal, mungesa e hormoneve progesterone, e cila është përgjegjëse për arrestimin e gjakderdhje gjatë ditëve kritike. Kjo nga ana tjetër tregon mungesën e ovulacionit, dhe rrjedhimisht pamundësinë e shtatzënisë. Gjithashtu, në qoftë se hëna janë më shumë se zakonisht, dhe në ditët e fundit të përzgjedhjes plentiful, arsyeja për këtë mund të jetë parregullsi në sëmundjet legenit dhe gjinekologjike. Për shembull, mosfunksionim i vezoreve, formimin malinje dhe beninje gjenital të femrave. Parregullsitë në sistemin riprodhues dhe endokrin, gratë mund të shkaktohet nga kequshqyerja, konsumi i tepërt i kafesë, alkoolit dhe varësisë për pirjen e duhanit. Ndonjëherë ka një rritje në numrin e ditëve të menstruacioneve në gratë që kanë probleme me peshë të tepërt.

Ndonjëherë thuhet se çdo muaj kalojnë nëpër seksit shumë të gjatë aktive këto ditë. Ky supozim është i rremë, asgjë nuk mund të jetë i prishur gjatë seksit gjatë menstruacioneve, nëse një grua është e shëndetshme. Dhe kjo do të thotë gjakderdhje më të rënda dhe të zgjatur nuk duhet të ndodhë. Nëse kjo ndodh, faji nuk duhet seksualisht aktiv, dhe indiferencën për shëndetin e tij. Nëse jeni mujore kohë pas seksit në ditët kritike, kjo do të thotë trupi nuk është e shëndetshme, ndoshta pasojë e infeksioneve dhe sëmundjeve të kaluara.

Ka raste kur hëna janë në shtatzënisë dhe ata janë të gjatë, deri në 10 ditë. Nuk mund të jetë shumë arsye. Kjo mund të jetë një tipar i një organizmi dhe gratë, dhe mund të flasim për kërcënimin e abort.
Gjithashtu, disa gra të shkojnë në muaj më shumë se zakonisht, pas abortit ose lindjes. Për më tepër, pas lindjes shpesh nuk kanë ndërprerje afatshkurtër dhe ristrukturimin e të gjithë sistemit. Në këtë rast, çdo muaj, 10 ditë janë konsideruar normë. Por një sjellje e tillë është normale për trupi i të gjitha, ajo mund të jetë në sëmundje të ndryshme gjinekologjike.

Në çdo rast, u përball me problemin e menstruacioneve të rënda dhe të zgjatur, nuk mund të bëjë konkluzionet e tyre në lidhje me atë që është karakteristika e trupit, këshilla të ekspertëve është e nevojshme.

Çka nëse unë shkoj muaj të gjatë?


Ai vijon se menstruacioneve të zgjatur dhe të rënda duhet të konsultoheni me një mjek. Vetëm ai mund të thotë se pse hëna janë të gjatë dhe ju siguroj duke thënë se shëndeti juaj është në rregull, apo të caktojë trajtim. Sigurisht, nuk janë mjete popullore që janë përdorur për të menstruacioneve të rënda, të tilla si supë hithër. Por përdorin ato vetëm pas këshillimit të drogës, sepse jo të gjitha problemet mund të zgjidhen me homeopati, ndonjëherë pa kirurgji është e nevojshme.