Dytsynon në muaj

Shumë gra në mbarë botën të përballet me cikël menstrual të ndryshme. Një nga ndryshimet më të zakonshme të këtij lloji është periudha shumë të gjata dhe të rënda, të cilat janë të shënuara në mjekësi menorrhagia koncept. Kjo gjendje është mjaft serioze dhe mund të çojë në lodhje, lodhje kronike, nervozizëm, anemi, dhe për të zvogëluar imunitetin. Në raste të tilla, vetëm pas një ekzaminim të plotë nga një specialist i kualifikuar me gjakderdhje të bollshme dytsynon përdorimin e mundshëm të drogës që përmirëson dhe përshpejton procesin e koagulimit.

Dytsynon - një droge Haemostatic që është përdorur si parandalimit dhe të ndaluar gjakderdhje. Duhet të theksohet se përdorimi dytsynona me këshillueshme të bollshme mujore vetëm nëse shkaku i kësaj gjendje është një sëmundje apo fibroids. Përndryshe, në vend të efektit pozitiv mund të zhvillojnë komplikime të ndryshme.

Si për të marrë dytsynon gjatë menstruacioneve?


Dytsynon dispozicion si një solucion për injektim intramuskular dhe intravenoz dhe në formë tablete për administrim oral. Përdorur kryesisht në tableta të rënda mujore dytsynon. Ata duhet të marrin 3-4 copë në ditë për 10 ditë, duke filluar nga 5 ditë para ciklit menstrual dhe duke përfunduar në periudhën 5 ditë.

Si për përdorim në dytsynona hënor si një solucion për injektim në shishka, në përputhje me udhëzimet doza ditore për të rritur është 10-20 mg / kg peshë trupore të ndarë nga 3-4 orë.
Duke pasur parasysh formën veçantë dozimi, ne parasysh se dytsynon rëndë mujore në formën e injeksionit jep nje efekt terapeutik shumë shpejt se tableta. Kështu, pas administrimit oral të drogës hyn në fuqi brenda 1-2 orë pas injektimit dhe - pas 5-15 minuta, dhe efekti i tij është vënë re brenda 4-6 orësh.

Ndonjëherë dytsynon përdorur për çrregullim menstrual, por duhet theksuar se vetë drogës nuk është i dizajnuar për qëllime të tilla. Është e mundur që kjo drogë do të vonojë fillimin e ciklit menstrual, por ajo mund të kthehet në këtë lloj eksperimenteve - për të parashikuar të vështirë. Prandaj, në situata ku është me të vërtetë e nevojshme, ju mund ta përdorni atë, por vetëm pas konsultimit me një specialist dhe jo më shumë se një herë në vit.

Efektet anësore - Dytsynon


Ky medikament është konsideruar të sigurt të mjaftueshme për të përdorur, por ende nganjëherë ajo mund të shkaktojë disa efekte anësore të zhvilluar. Duhet të theksohet se këto efekte të padëshiruara mund të ndodhin si në sistemin qendror nervor dhe ndihmon tretjen e ushqimit dhe kardiovaskulare. Në këtë mënyrë, mund të jetë e CNS dhimbje koke, marramendje, paresthesia të gjymtyrëve të ulët. Sistemi i tretjes, nga ana tjetër, mund të reagojnë, duke shkaktuar vjellje, urth apo dhimbje në pjesën e sipërme të murit të barkut. Që të sistemit kardiovaskular mund të ulin presionin e gjakut. Përveç kësaj, sfondi i dytsynona ndonjëherë mund të shkaktojë reaksione alergjike të tilla si skuqjen dhe skuqje të lëkurës së fytyrës.

Ajo nuk duhet të harrojmë se dytsynon si çdo ilaç ka disa contraindications, përveç kësaj, gjakderdhje mitrës mund të jetë e paraqitjes të ndryshme të karakterit. Prandaj, para se të marrë një droge të caktuar duhet të konsultoheni me një mjek për të krijuar shkakun dhe të përcaktojë shëndetin e përgjithshëm.