Hematuria - Shkaqet

Prania e papastërtive të gjakut në urinë është quajtur termi "hematuria". Gjaku mund të jetë i pranishëm në urinë në sasi të mëdha, dhe pastaj ajo bëhet e dukshme me sy të lirë (hematuria bruto) apo mikroskopike, dhe pastaj ajo gjendet vetëm në studimet laboratorike (microhematuria). Çdo shumë e gjakut në urinë nuk është normale. Prandaj, zbulimin e edhe hematuria vogël, kërkon një ekzaminim mjekësor.
Hematuria makroskopike mund të jetë primar, i përgjithshëm dhe terminal:


 • Duke filluar lidhur me lirimin e gjakut në fillim të urinimit (me humbjen e uretrës).

 • Në fjalën e përgjithshëm kur njolla urina tërë gjak (me humbjen e uretër, veshkave, fshikëzës).

 • Terminali - gjaku është lëshuar në fund të urinimit (në pjesën e prapme të humbjes së uretrës, qafën e fshikëzës). • Shkaqet e hematuria në gratë


  Ka shumë arsye që mund të merrni në gjak në urinë.

 • Faktorët më të zakonshme që shkaktojnë hematuria në gratë është sëmundja të tilla infektuese si cystitis dhe urethritis. Në procesin mochevыvedenyya cystitis në gratë përveç ngjyrosur rozë urinës ose të kuqe është shoqëruar me dhimbje të mprehta dhe djegies.

 • Kur kombinohet me hematuria kushte me temperaturë, ajo mund të tregojë praninë e pyelonephritis.

 • Ndonjëherë gurët në veshka dhe urina është e përzier me gjak. Në këtë rast, prania e hematuria është shkaktuar nga zhvendosjen e gurit që shkakton lëndim mukozale në uretër dhe legen. Shfaqja e gjakut në urinë në këtë rast, dhimbje barku para veshkave. Me çdo sulm të ri një tjetër hemorragji ndodh kryesisht në formën microhematuria.

 • Kur kombinohet me hematuria edemë, tensioni i lartë i gjakut mund të supozojmë praninë e glomerulonefriti.

 • Shkaku i hematuria mund të jetë tuberkulozi renale. Në këtë rast pacienti paraqesë një dhembje të vazhdueshme të shurdhër në shpinë të ulët.

 • Ka edhe sëmundje të tilla si hematuria beninje familjare. Kjo urinë me gjak shërben si i vetmi simptomë që sjell grave asnjë siklet.

 • Gratë hematuria gjithashtu mund të shpjegohet nga hyrja papastërtitë e gjakut e urinës gjatë menstruacioneve apo sëmundje të caktuara gjinekologjike.

 • Shpesh hematuria mund të ndodhin gjatë shtatzënisë. Por arsyeja për këtë fenomen deri më tani të panjohur. Është e mundur që një rritje në mitrës majë organeve urinare, të cilat mund të çojnë në lëndime mikroskopike të tyre nën pamjen e gjakut në urinë.