Amenorrhea mesëm

Nëse një grua e moshës riprodhuese krijuar tashmë të rregullta mujore dhe pastaj u zhduk për më shumë se 6 muaj - kjo është amenorrhea mesme. Adoleshentët, mujore që nuk duket fare, flasim për amenorrhea fillore.

Amenorrhea mesëm - Shkaqet


Shkaqet kryesore të amenorrhea mesme:

 • synechia intrauterine (spikes) në të cilën gjatë ndarjes mujore nuk mund të vijë nga mitër nëpërmjet zhdukje e tij pas inflamacion të rëndë (përfshirë tuberkulozi), operacionet në mitër, scraping e saj;

 • vezoret polycystic;

 • Sindromi dështimi ovarian ose menopauza e parakohshme (vezoret nuk formojnë estrogjene në nivele të larta të Gonadotropin hormonet - LH dhe FSH);

 • Sindromi i vezoreve hiperhalmuvannya (për shkak të përdorimit të gjatë të pakontrolluar të barnave kontraceptive, veçanërisht monophasic, nivele të ulëta të Gonadotropin hormone në nivele të larta të Hormoni);

 • lodhje fizike (me rritje tendosje fizike, sidomos në atletët, agjërimi dhe anoreksi);

 • amenorrhea psikogjenike (në trauma psikologjike, stresi kronik). • Diagnoza e amenorrhea mesme  Për diagnozën e amenorrhea historisë mesme veçanërisht të rëndësishme: të mësojnë në lidhje me shkakun e mundshëm të sëmundjes mjeku mund të, duke i kërkuar në lidhje me stresin në mënyrë femërore e administratës së kontraceptivëve, ndarja e gjinjve (me rritjen e niveleve të Hormoni në trup).
  Lloji i amenorrhea dyshuar mesme dhe simptomat mund të jenë: kur një grua polycystosis një rritje flokët e trupit, përçarje e metabolizmit lipidet, lëkurës problem. Në menopauzë të parakohshme në ballë të simptomave të sistemit nervor autonom, si dhe llojet e tjera të amenorrhea mund të jetë plotësisht asimptomatike.

  Por ajo është e mirë për të diagnostikuar sëmundjen mund të jetë e kontrolluar nivelet e gjakut të hormonit Gonadotropin, Hormoni një gruaje, hormonet e vezoret dhe tiroide. Ultrazërit mund të ndihmojë në diagnostikimin adhesions brenda mitrës, vezoret polycystic, mungesa e ovulacionit. Për t'iu përgjigjur pyetjes, mund të shtatzënisë nëse ka pasur amenorrhea mesme, mos harroni se nuk ka ovulacionit, dhe për këtë arsye shtatzënia nuk ndodh.

  Amenorrhea mesëm - trajtim  Për të kuptuar se si për të trajtuar amenorrhea mesme, mbi të gjitha, për të konstatuar shkaqet të cilat kanë shkaktuar. Pa grua gjithëpërfshirës studim i cili diagnostikuar amenorrhea mesme, trajtimi nuk duhet të administrohet pa ilaçe apo mjete popullore. Kur synehyyah në mitrën e tyre largohet, dhe pastaj për 4 muaj hormonet përshkruara estrogjenit dhe progestins (p.sh., Duphaston).

  Kur amenorrhea vtoychnoy për shkak të estrogjenit parakohshme menopauzës është bërë obligim, dhe nëse vezoret hypertormozhenyy, ata kanë tendencë vetë restauruar. Në vezore polycystic pas përcaktimit të nivelit të hormoneve seksuale janë zgjedhur barna kontraceptive që i përshtatet më së miri hormonet. Nëse amenorrhea shkaktuar sëmundje tiroide, trajtimi i këtyre çrregullimeve duhet të rivendosur funksionimin normal të vezoreve.
  Arsyeja për rritjen e niveleve Hormoni nuk është plotësisht e qartë, dhe nëse nuk ka probleme me Hipofiza (p.sh., tumor hipofizë), dhe gruaja nuk është gjirit ushqyer një fëmijë (amenorrhea dhënit gji dhe nuk kërkon trajtim), është e rekomandueshme që kundërshtarët dopamine.

  Kur lodhje fizike apo agjërimi i zgjatur është e rekomanduar ngarkesa kursyer mode dhe të ushqyerit. Një grua me amenorrhea psychogenic duhet të shqyrtojë terapist dhe terapi të hormoneve nuk është i rekomanduar.