Cikli Anovulatory

Cikli Anovulatory - cikli menstrual faza e vetme është karakterizuar nga mungesa e ovulacionit të rregullt në gjakderdhje prania menstrualnopodobnыh. Ndryshe nga cikli menstrual ovulimit, folikuli ovarian arritur pjekurinë, japin e vezës në zgavrën e barkut ndodh. Si rezultat, folikuli i nënshtrohet zhvillimit të kundërt (atresia), e cila çon në një rënie në nivelin e hormoneve dhe gjakderdhje menstrual.

Anovulatory cikli - Simptomat


Ndonjëherë cikël anovulatory me sa duket nuk mund të ndryshojnë nga cikli normal, por në disa raste ajo mund të shkaktojë ndryshime në natyrën e menstruacioneve. Si rezultat i faktit se cikli menstrual ndodh pa formimin e korpus luteum dhe faza zëvendësohet proliferative vjen sekretore, anovulation mund të shoqërohet nga mungesa e menstruacioneve, manifestimeve të rralla ose të bollshme e gjakderdhje mitrës. Gjithashtu, prania e ciklit anovulatory konfirmohet monophasic orar temperaturës basal se gjithë cikli menstrual mbetet konstante. Përveç kësaj, nuk ka ndryshime në sekrecionet e grave në ciklin e mesit mund të jetë një shenjë e ciklit anovulatory.

Anovulatory cikli - shkaqet • çrregullime hormonale (Hormoni tepërt, testosterone dhe të tjerët);

 • Patologjia gjenetike;

 • vezoret polycystic;

 • mosfunksionim ovarian;

 • vonuar zhvillimin seksual;

 • parregullsi në sistemin riprodhues;

 • periudha e ciklit menstrual të rinjtë;

 • menopauza.


 • Shumica anovulation ndodh gjatë ristrukturimit të moshës trupit - pubertetit, menopauza. Në këto raste cikël anovulatory është fiziologjike në natyrë dhe nuk kërkojnë trajtim. Përveç kësaj, si një dukuri natyrore mund të ndodhin gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes laktacionit. Në gratë e moshës riprodhuese të dhënave shkelje mund të ndodhë si rezultat i stresit të vazhdueshëm, kequshqyerja, sëmundje apo ndonjë dehje. Konsiderohet si një gjendje patologjike ku cikli anovulatory merr gjakderdhje sistematike dhe të mitrës. Mungesa e ovulacionit mund të shkaktojë anovulatory e infertilitetit tek gratë.

  Si për të përcaktuar ciklin anovulatory?


  Një nga metodat më të sakta të përcaktimit anovulation konsideruar matjen e temperaturës basal. Në ovulacionit normal sipas ndikimin e luteum progesterone hormon është një rritje në temperaturë në zorrën e trashë në 37-372 gradë, i cili është i ruajtur përpara menstruacioneve. Si rezultat i faktit se formimi i ciklit anovulatory ka temperaturë të verdhë bazë e trupit qëndron e pandryshuar. Gjithashtu, shenjat e anovulation mund të gjenden në një studim të nivelit të gjakut të hormoneve seksuale femërore në faza të ndryshme të ciklit menstrual. Përveç kësaj, diagnoza mund të vihet nën ultrazërit Transvaginal ose nga scraping rreshtim mitrës dhe të mësuarit scraping.

  Anovulatory cikli - trajtim


  Trajtimi i ciklit menstrual përfshirë gjinekologë-Endocrinologists. Zgjedhja e trajtimit varet nga rezultatet e anketës, kohëzgjatjen e sëmundjes, mosha e pacientit dhe natyrën e simptomave. Në mënyrë tipike, trajtimi i ciklit anovulatory ndodh në tre faza:

 • ndaluar anovulatory gjakderdhje (nëse ka);

 • Emërimi i drogës hormonale për korrigjimin pozitiv të çrregullimeve hormonale dhe rivendosjen ciklin normal të menstruacioneve;

 • për të rivendosur përshkruesit fertilitetit që stimulojnë ovulacionit.


 • Përveç mjekut trajtimit parësor mund të përshkruajnë fizioterapi, të cilat përfshijnë terapi baltë dhe masazh gjinekologjik.