Cystitis dhe mëllenjë

Cystitis i seksit të drejtë ndodh mjaft shpesh, sidomos në moshë riprodhuese. Kjo është për shkak të karakteristikat strukturore të organeve gjenitale femërore. Cystitis dhe mëllenjë shpesh ndodhin në të njëjtën kohë, por pezmatimi i fshikëzës ndodh fillimisht dhe pastaj të bie florës patogjene në vaginë dhe jep florën e tij, por ndonjëherë e kundërta - e infeksioneve gjenitale që shkaktojnë mëllenjë shkaktojë cystitis. Tjetra, ne shohim se si cystitis ndodh kundër sfondit të maja dhe si t'i trajtojnë ato.


Si për të dalluar cystitis maja?
Në specie që cystitis dhe mëllenjë kanë simptoma të ngjashme, dhe trajtimi është dallimet themelore, duhet të jetë një diagnozë diferenciale midis këtyre sëmundjeve.
Kështu, simptomë e parë e inflamacionit akut të fshikëzës është një dhimbje të mprehtë në bark dhe djegies gjatë urinimit. Ankesa përshkruar mund të shoqërohet me ethe dhe simptoma të dehjes (dobësi, rraskapitje, dhimbje të trupit).
Kur pacienti mëllenjë gjithashtu mund të ankohen për urinim të dhimbshme, simptomat e inflamacionit, por në këtë rast nuk do të. Kur mëllenjë mund të shqetësojnë parehati pacientit gjatë raportit seksual, curdled lengjet vaginale dhe kruarje dhe djegie.

Diagnoza diferenciale e këtyre sëmundjeve mund të jenë format kronike dhe vonuar konsiderohen sëmundjet.
Diagnoza e saktë do të mblidhen siç duhet historinë. Po, cystitis shpesh ndodh pas hipotermi, reduktuar imunitetin, pas lindjes së fëmijës, dhe mëllenjë pas ndryshimit partnerë seksualë apo marrëdhënie të pambrojtur.


Cystitis dhe mëllenjë trajtimi
Trajtimi i mëllenjë dhe cystitis ndryshojnë, pasi ato kanë shkaqe krejt të ndryshme. Faktori etiologic cystitis është një flora bakteriale, dhe mëllenjë - një flora fungale (candidiasis).

Kështu, kur cystitis përshkruajnë antibacterials (fluoroquinolones brezit 4) dhe uroseptics (Furomah). Antifungals kur maja është përshkruar (Fluconazole, Diflucan). Nëse mëllenjë ndodh pas cystitis, grupi listuara i drogës kombinuar.


Kështu, ne kemi ekzaminuar këto sëmundje e keqe si mëllenjë dhe cystitis në femra. Dukuri më e zakonshme e mëllenjë mund të shkaktojë dytë cystitis dhe anasjelltas. Për të diagnostikuar saktë dhe të marrin terapi të përshtatshme duhet të konsultoheni me një mjek.