Infeksion kronik maja në gratë


Një numër i madh i grave po përballen me probleme për shkak të sëmundjeve të tilla si mëllenjë. Më shpesh gratë ndeshen shpeshtë dhe forma kronike e sëmundjes që ndikojnë në cilësinë e jetës së çdo gruaje. Forma të tilla të sëmundjes shumë të vështirë për të trajtuar dhe pothuajse gjithmonë kërkojnë një kurs të gjatë të terapisë. Në këtë situatë, gruaja do të fitojë forcë dhe durim të presin për shërim të plotë.


Manifestimet e formës kronike e mëllenjë

Lezionet kryesore patogjen Candida vaginale janë kërpudhave, të cilat janë të llojeve të ndryshme, por më së shpeshti kërpudhat candida shkakton mëllenjë. Parë kohët e fundit një rritje të konsiderueshme në rastet klinike që janë shkaktuar nga llojet e tjera të kërpudhave të quajtur jo-albicans. Dhe ky faktor parasysh kur emërimit mjekët terapia antimiokotike. Dhe në shumicën e rasteve flora ngjashme fungale çon në korrente, mëllenjë kronike.


Gratë infeksion kronik maja manifestuar simptoma tipike. Për shembull, një grua ndryshon ngjyra, erë dhe cilësi e lengjet vaginale. Në krye të kësaj shkarkimit bëhet gjithnjë e më shumë ata marrin erë djathë kërkim dhe shumë të veçantë si qumësht i thartuar. Përveç kësaj, gratë ankohen ndjesi djegie, kruarje dhe parehati të rënda në vulvë. Një sëmundje të zgjatur mund të jetë i pranishëm dhimbje të forta gjatë seksit. Megjithatë, forma kronike e maja ku ajo zakonisht ka simptoma klinike të ndritshme. E vetmja gjë është se një rëndim i sëmundjes në pacientët ka ankesa që janë karakteristikë e inflamacionit akut.


Kërkohet uyazyka për të trajtuar mëllenjë

Në qoftë se një grua ka formën akute të maja, për trajtimin në vend të kalojnë një kurs të shkurtër të terapisë, çfarë duhet 7-10dniv, dhe në qoftë se sëmundja ka lëvizur në një formë kronike, atëherë ky trajtim nuk do të ndihmojë. Trajtimi i infeksioneve kronike maja duhet të jetë komplekse, kështu që përfshin terapi të përgjithshme, lokale dhe sistemike antifungal.
Për të siguruar një efekt lokal në mjeku patogjen përshkruan qirinj që kanë aktivitet antifungal, kohëzgjatja e tyre është rreth dy javë. Përveç kësaj, mjeku duhet të përshkruajnë një ilaç që ka një ndikim sistematike. Dhe për këtë qëllim të gatshëm për të marrë tre trajtimin e parë të quajtur pllakat Itraconazol e 400 mg doza ditore. Dhe më vonë të drogës duhet të përdoret për parandalimin, për të parandaluar përkeqësimin e mëllenjë. Gjatë trajtimit dita e parë e menstruacioneve femra duhet të marrë 200 mg të drogës që do të jetë një parandalimi i shkëlqyer dhe efektiv i mëllenjë.


Dhe pas trajtimit një grua duhet të mbani të gjitha rekomandimet e mjekut, i cili do të reduktojë rrezikun e acarimit. Dhe për masa të tilla parandaluese përfshijnë masa higjenike dhe dietë e duhur. Ajo promovon rritjen e kërpudhave Candida ushqimit që përmban një shumë të karbohidrateve. Është e rëndësishme për të eliminuar nga dieta, ose të paktën të reduktuar konsumin e ëmbëlsira, ëmbëlsirat dhe pastë të ndryshme. Gratë ngrënie duhet të fortifikuara dhe të ndryshme. Nëse një grua është gjithashtu një problem me zorrët, sëmundje të sistemit endokrin ose sistemi urinar, të jetë i sigurt për të kryer një kurs të plotë të terapisë e kërkuar, e cila do të emërojë një mjek.


Trajtimi i mëllenjë kronike

Nëse sëmundja vazhdon për një kohë të gjatë, trajtimi i tij duhet të kryhet tërësisht dhe në faza, të cilat ju duhet të ndiqni disa hapa. Për shembull, në trajtimin antifungal duhet të marrë parasysh rezultatet e të lashtave bakteriologjike, të nevojshme për të forcuar imunitetin lokale dhe të përgjithshme. Përveç kësaj, trajtimi ka për qëllim rivendosjen aciditetin normal të vaginës, dhe duhet të përmbahen në një dietë të caktuar. Vlen të përmendet se në cilësinë e trajtimit të infeksioneve kronike maja të kryera nga të dy partnerët, sepse kërpudhat janë të pranishme në trupin e çdo partner seksual.Përsëritje të sëmundjes varet shumë nga të gjitha shkaqet e maja, prandaj trajtimi duhet të fokusohet në eliminimin e tyre. Shpesh një ekzaminim të thjeshtë nga një gjinekologu nuk është e mjaftueshme për të identifikuar shkaqet e vërteta mëllenjë. Për shkak se ajo shkakton mund të jetë: a rritje e jashtëzakonshme sistematike, në të cilat kanë nevojë për mjekun ent provimit dhe shqyrtim dentisti. Dhe gjithashtu shkaktojnë mëllenjë mund të jetë dështim hormonal, në të cilën është e nevojshme për të trajtuar sëmundje hormonale në endokrinolog.


Shumë gra janë spitalet moderne provim gjithëpërfshirës, ​​ku anketës administruar tradicionale droga dhe procedurat origjinale për të përmirësuar microflora vaginale. Nëse infeksioni maja nuk ka shkuar një kohë të gjatë, mjeku përshkruan procedura më efektive. Kjo mund të jetë legenat e lactobacilli dhe bifidobacteria. Nëse mëllenjë në gratë shfaqet herë pas here, kjo mund të flasim për dështimet në sistemin e saj imunitar, kështu që trajtimi i përgjithshëm vonesa thjesht nuk ka kuptim.