Qirinj lyvarol maja

Sëmundjet më të shpeshta gjinekologjike mes infeksion maja gratë ndodh. Mjeku mund të përshkruajnë një maja kurë efektive - qirinj lyvarol vaginale. Ata janë agjent antifungal, të cilët me sukses lufton kërpudhave të gjini Candida.

Lyvarol qirinj: Përbërja


Ajo përbëhet nga:

 • ketokonazolin 400 mg;

 • butyloksyanyzol;

 • polietileni 1500 dhe 400.


 • Qirinj lyvarol: indikacione për përdorim


  Qirinj vaginale mund te perdoret me sukses për trajtimin e sëmundjeve të tilla si:


 • infeksion mikotik i këmbës përsëritura akute dhe kronike vaginal;

 • candidiasis (infeksion maja);

 • candidiasis kronike, e cila është e shoqëruar nga alternuara periudha faljen dhe rikthim;

 • Shkelja e microflora e vaginës (të tilla si shtatzënisë).


 • Si një masë parandaluese qirinj lyvarol mund të përfshihen në terapi antibacterial. Për shkak të ulur imunitetin pasi mjekët infektive sëmundje shpesh përshkruajnë suppositories vaginale për të parandaluar ndodhjen e mëllenjë.

  Qirinj lyvarol maja, efekte anësore dhe contraindications


  Ky medikament nuk ka contraindications serioze, por në qoftë se tendenca e grave për të manifestimit të reaksioneve alergjike të Ketoconazole, duhet të përmbahen nga përdorimi i kësaj droge. Ashtu si çdo lyvarol ilaç maja ka një numër të contraindications dhe efektet anësore:

 • Vajzat e moshës nën 12 vjeç;

 • gji.


 • Gjatë shtatzënisë, suppositories vaginale mund të përdoren lyvarol vetëm pas 12 javë të shtatzënisë, kur fetusi është formuar tashmë të gjitha organet e mëdha jetësore.

  Si efekte të padëshiruara në gratë mund të përjetojnë:

 • djegie, kruarje në vaginë;

 • skuqje të mukozës;

 • koshere;

 • në disa raste, marramendje, vjellje;

 • të rralla: shkarkimit vaginal trëndafili.


 • Nëse ka efekte anësore të drogës duhet të ndërpritet dhe të kthehet në një gjinekolog për zgjedhjen e drogës optimale si lyvarolu zëvendësim.
  Ajo duhet të shmanget kontakti me produkte latex (kondom). Pra, nëse një grua të trajtohet me maja dhe vazhdon seksualisht aktive, duke përdorur kondom, e ardhmja mund të zvogëlojë efikasitetin e trajtimit të mëllenjë.

  Dozimi dhe dozimin


  Lyvarol qiri futur në vaginë sa më shumë të jetë e mundur brenda. Kjo grua duhet të jetë në një pozicion të shtrirë në shpinë, të shtrirë në shpinë të tij. Suppositories vaginale janë të administruara një herë në ditë, zakonisht gjatë natës, për të shmangur siklet kur qiri fillon të rrjedhë nga trupi i një gruaje.
  Një kurs i plotë i trajtimit është shpesh jo më shumë se pesë ditë. Megjithatë, në rast të braktisjes ose të rënda sigurisht sëmundje mjeku mëllenjë mund të përdorë suppositories vaginale për 10 ditë, dhe nëse është e nevojshme të emërojë një kurs të dytë të trajtimit.

  Gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji, në qoftë se trajtimi i një mjeku qirinj lyvarol për kohëzgjatje të njëjtë - nga pesë në dhjetë ditë.
  Nëse është e nevojshme, ju mund të përdorni suppositories vaginale gjatë shkarkimit menstrual, por në këtë rast, ulin efektivitetin e trajtimit, si larë shpejt nga qiri. Prandaj, është e rekomandueshme që të përmbahen nga trajtimin e periudhës së menstruacioneve.
  Farmaci mund të takohen me homologët lyvarola: ketokonazolin, mykozoral, Nizoral, oronazol, mykoket.

  Nëse ju caktojë një trajtim për mëllenjë, suppositories vaginale lyvarol është më e preferuar për shkak se ata kanë praktikisht asnjë efekte anësore dhe shumë efektive të luftuar mikroorganizmave fungale në vaginë.