Qirinj me maja Nystatin

Agjentët e maja është kërpudhave maja Candida gjini, e cila shumohen në trup vetëm nën kushte të caktuara. Kur candidiasis ndikon në lëkurë, mukozës dhe organet e brendshme. Për të luftuar këto kërpudhave për dekada të përdorura Nystatin se gratë e përdorur kryesisht në formën e qirinj.

Qirinj me Nystatin maja - nuk është i vetmi produkt i farmakologjisë në formën të cilën është lëshuar. Së bashku me tableta vaginale Nystatin komercialisht disponueshme në formën e vajrave, dhe tableta oral.

Antibiotikët Polyene - përbërës kryesor aktiv në përbërjen e Nystatin. Mekanizmi i saj i veprimit është i tillë që ajo është e lidhur me komplekse, qe perfshin me membranën, molekulat e steroleve. Rezultati i këtij mosfunksionim të detyrueshme është mbrojtur membranën qelizore, duke shkaktuar ajo vdes.

Qirinj Nystatin - aplikimit dhe udhëzimetKy mjekim është përshkruar nga mjeku pas shqyrtim. Medikament në formën e qirinj mund ndikojnë (lokale) mbi gjenitale mukozës dhe rektumit. Para se të hyjë në një qiri, ju pidmytysya me kujdes, dhe vetëm pastaj të futur atë në vaginë. Në mënyrë tipike, dozen e Nystatin në maja është 25.000 njësi, nganjëherë rritur në 50.000 njësi. Kohëzgjatja e trajtimit është zakonisht të paktën dy javë. Në qoftë se një grua ka një partner seksual, ajo gjithashtu do të duhet të trajtohen.


Qirinj Nystatin - efekte anësore dhe AnëshkrimPër pjesën më të madhe efektet anësore të dëmshme nuk do të ndodhë, por nganjëherë mund të vërehet rastet e alergjive. Gjatë shtatzënisë dhe laktacionit është e kundërindikuar gjithashtu. Një efekt anësor i trajtimit Këto qirinj shërben reaksion lokal në formë të kruhet vaginale dhe djegie, dhe acarim të vulvë.
Sa për efektivitetin në trajtimin e mëllenjë Nystatin sot shumica e pacientëve nuk do të ndjehen në përmirësimin e kësaj droge, pasi besohet se kërpudhave janë përshtatur këtyre drogave dhe nuk i nënshtrohen veprimeve të tij.