Shkaqet e mëllenjë në gratë

Mëllenjë - një problem i njohur dorës së parë shumica e grave. Pothuajse çdo përfaqësues i seksit të drejtë të paktën një herë në jetën e tyre është dashur të merren me këtë sëmundje. Problemi i ka hequr këtë sëmundja është temë e diskutimit të ndezur në asnjë grua forum, sepse maja të merrni shumë më e lehtë se kurë. Cilat janë shkaqet e infeksioneve maja në gratë - të përpiqen për të kuptuar këtë artikull.
Mëllenjë ose candidiasis vaginale - një sëmundje e shkaktuar nga shumëzimin e tepërt të kërpudhave maja Candida në mukozës së organeve gjenitale. Normalisht këto kërpudhave janë të pranishme në përbërjen e microflora e vaginës çdo grua të shëndetshme. Nëse shëndeti gjithë të drejtë, microflora në një gjendje ekuilibri në të cilin të gjithë mikroorganizmave, përbërësit e tij janë të mira. Por një herë në trup dështon, bilanci i microflora është i shqetësuar, kërpudhave të fillojnë të shumohen uncontrollably, dhe produktet e tyre metabolike dhe të shkaktojë gjithë ndjesi të pakëndshme të cilin diagnostikuar mëllenjë, shkarkimin curdled, kruajtje, djegie dhimbje gjatë urinimit, dhimbje gjatë raportit seksual ënjtje organet gjenitale.

Shkakton infeksione të shpeshta maja:

 • mosfunksionim i sistemit imunitar;

 • Sëmundjet kronike infektive dhe inflamatore;

 • antibiotikët;

 • Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë;

 • veshur ngushtë brendshme sintetike;

 • hahet numër të madh të ëmbëlsirave;

 • Sëmundjet endokrine (diabet);

 • kontraceptivëve hormonal;

 • shtatzënisë.


 • Mëllenjë pas antibiotikët


  Shumë shpesh një grua sheh në mëllenjë e tij është pas një kurs të antibiotikëve. Ajo është shkaktuar nga fakti se antibiotikët nuk kanë veprim selektiv dhe shkatërruar patogjene, si dhe lactobacilli të dobishme, të cilat prodhojnë acid laktik. Si rezultat i veprimit të tyre, mjedisi i vaginës bëhet acid alkaline që promovon riprodhimin e kërpudhave. Për të minimizuar këtë efekt të terapisë me antibiotikë, ajo duhet të jetë e kombinuar me futje e pro - produkteve dhe prebiotic.

  Mëllenjë pas seksit


  Edhe pse infeksion maja nuk është e lidhur me sëmundjet seksualisht të transmetueshme, shumë gra të festuar paraqitjen e saj vetëm pas seksit, sidomos me një partner të ri. Ajo është shkaktuar nga fakti se çdo person është microflora unike. Kur pambrojtur partner seksi microflora kontakt që mund të shkaktojë mungesë ekuilibri në rritjen e pabarabartë e një ose më shumë prej përbërësve të tij. Si rezultat, mëllenjë mund të ndodhë edhe në grua të përkryer të shëndetshme. Në qoftë se një partner është duke vuajtur nga një infeksion maja në formën akute ose kronike, ose janë kandydonosytelem, mëllenjë jo të shmangur sa më shumë. Vetëm një mënyrë për të dalë - për të mos lënë pas dore kondom.

  Shkaqet psikologjike mëllenjë


  Siç e dini, përveç shkaqeve fizike të sëmundjes është psikologjike. Dhe maja nuk është përjashtim. Ne mund të themi se maja bëhet mbrojtje nënndërgjegjeshëm e femrave nga seksi, të cilën ajo beson se i sjell vetëm dëm dhe dhimbje.
  Nga shkaqe psikologjike mëllenjë përfshijnë:

 • ndjenjat e acarim apo zemërimit drejt kontakteve seksuale;

 • Qëndrimi për seksin si diçka të pista;

 • ndjenja e marrëdhënieve seksuale "obmanutosty";

 • ndjenja se femrat nënvlerësojnë apo përdorim;

 • acarim me partnerin me këmbëngulje e tepruar;

 • Acarim gjatë për shkak të koncesioneve të tepërta.


 • Kur mëllenjë është shkaktuar nga shkaqe psikologjike trajtim mjekësor do të japë rezultate afat-shkurtër, ose jo për të dhënë të gjitha. Rrënja e shërimit qëndron në marrjen e shpëtoj prej bimëve të padëshiruara mbi seksin dhe duke marrë mendimin se ajo është absolutisht normale dhe proces i natyrshëm që sjell shumë emocione të mira.