Shkaqet e infeksioneve maja në gratë

Ka shumë arsye shfaqja gratë e sëmundjeve të tilla si mëllenjë. Kjo sëmundje ndodh mjaft shpesh në praktikën mjekësore quhet "candidiasis." Konsideroni arsyet më të zakonshme pse ndodh infeksion maja gratë.
Hormonale dështim - shkaku i mëllenjë
Shpesh sëmundja zhvillohet direkt në kohën kur trupi i një gruaje, për çfarëdo arsye, nuk arrin në sistemin hormonal. Rastet kur mëllenjë ndodh para menstruacioneve - domethënë pas ovulacionit, arsyeja kryesore qenit rritjen e hormoneve progesterone në gjak dhe ethe, e cila është tashmë rezultat, dhe krijon kushte të favorshme për kultivimin e kërpudhat.

Shpesh zhvillimi i candidiasis shkak të hormonal natyrore surges në trup, të cilat përfshijnë:

 • menopauza;

 • anomalitë;

 • shtatzënisë.


 • Në çfarë sëmundje mund të ndodhë mëllenjë?
  Procesi terapeutik kanceri, i shoqëruar nga marrja imunosupresive dhe të kryejë një kurs të kimioterapia, gjithashtu mund të shoqërohet me zhvillimin e candidiasis.
  Gjithashtu, një nga shkaqet e infektimit maja në gratë është prania e sëmundjeve kronike, duke përfshirë sistemit urogjenital. Kështu candidiasis është vërejtur shpesh në sëmundje të tilla si pielonefrit kronike, cystitis. Për shkak të shkeljes së microflora e vaginës, u bashkuan për të sëmundjeve ekzistuese dhe maja.

  Gratë pjekur shfaqjen e sëmundjes mund të jetë rezultat i diabetit. Kjo është arsyeja pse, kur simptomat e para (curdled shkarkesë të bardhë, kruajtje, djegie) duhet të konsultoheni me një mjek dhe një test të gjakut për sheqer.
  Përdorimi i zgjatur i antibiotikëve - shkaku mëllenjë kryesore
  Shumë vajza, pas marrjes antibiotikë, nuk e di pse ata kanë një infeksion maja. Në këtë rast, shfaqja, zhvillimi dhe rritja e kërpudhat është pasojë e dysbiosis, e cila nuk është e pazakontë kur të marrë antibiotikë. Ky fakt shpjegohet me faktin se "storage tank" për kërpudhat Candida është zorrë, e cila në kundërshtim me microflora ai merr për organet e tjera.

  Mëllenjë, një shok i shpeshtë i shtatzënisë
  Rastet e shpeshta të infeksionit maja gjatë shtatzënisë, të cilat janë shkaqet kryesore të shkeljeve të ndryshimeve hormonale dhe microflora vaginale. Gjithkush e di se me daljen e shtatzënisë në femra fillon në trupin e ndryshimeve hormonale që shpesh çon në mungesë ekuilibri. Si rezultat, sintezë e një numri të madh të hormoneve shtatzënisë - progesteronit, ekziston një çekuilibër hormonal që përfundimisht çon në përçarje të microflora normale vaginale. Për më tepër, ndarja e shpeshtë vërehet në gratë shtatzëna gjithashtu kontribuojnë në riprodhimin e kërpudhat.

  Stresi i shpeshtë si shkakun e candidiasis
  Duke folur për maja, për të mos përmendur shkaqet psikologjike të zhvillimit të saj. Lodhje kronike, stresi, mungesa e gjumit, përfundimisht të ndikojë negativisht në sistemin nervor të grave. Si rezultat - dështim hormonal, e cila çon në candidiasis.
  Kështu, shkaqet e sëmundjes tek gratë si mëllenjë - shumëllojshmëri. Ajo është vendosur shpesh arsyeja pse gjendja nuk ishte e mundur, dhe mjekët nuk kishte zgjidhje se si të merren, për herë të parë, me të njëjtën sëmundje, dhe jo shkaqet e saj.