Mëllenjë para menstruacioneve, për të cilat ju duhet t'i kushtojë vëmendje


Sëmundjet candidiasis, një infeksion maja se është një sëmundje e zakonshme në të gjithë praktikën gjinekologjike. Ajo është gjini kërpudhat sëmundja Candida, i cili jeton në mukozën e traktit gjenital. Shumë shpesh ekziston një situatë ku një infeksion maja para menstruacioneve ose gjatë menstruacioneve në mënyrë dramatike më keq.


 
Si është mëllenjë sëmundje?


Në shumicën e rasteve, një infeksion maja është sigurisht shpeshtë, kështu që mund të shkallëzohet deri në katër herë në vit. Fakti se organizmi është candidiasis i pranishëm, e karakterizuar nga karakteristikat e mëposhtme si djathë me bollëk përzgjedhje erë karakteristike është i pranishëm, këto shenja mund të varet mbi gjendjen e grave dhe në ditën e ciklit menstrual. Mujore dhe maja është shoqëruar me kruarje të fortë dhe parehati, duke rezultuar në acarimin e sëmundjes tek gratë mund të prishin gjumin dhe shëndetin e përgjithshëm, vërejtur përmes një siklet i përhershëm. Një infeksion maja pas një muaji është një fenomen i zakonshëm në të cilin një grua ankohet se ajo ishte dhimbje gjatë urinimit dhe gjatë marrëdhënieve seksuale.


Pse zhvillohet candidiasis?

Arsyet për zhvillimin e candidiasis mund të jetë një sasi të madhe, por ato kryesore që promovojnë përkeqësimin është një çekuilibër i plotë i microflora vaginale. Rol të rëndësishëm në zhvillimin e candidiasis është që të japë përdorimin pa dallim të antibiotikëve, të cilat vetëm shkelin jetesën e të gjithë laktrobakteriy dobishme. Si rezultat, numri i mikroorganizmave të dobishme që janë pjesë e microflora është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme, e cila mundëson riprodhimin e shpejtë në kërpudhave që janë të pranishme në mukozën e njeriut. Statusi Shtatzënia mungesës së imunitetit, diabeti, dhe përdorimi i kontraceptivëve hormonal arsye për të shfaqjes së kësaj sëmundjeje. Një tjetër shkak mëllenjë mund të zgjidhet siç duhet rroba dhe gjithashtu qëndrimin e gabuar për higjienën personale, dhe është e dëmshme jo vetëm për një mospërfillje të plotë për këto rregulla, por të përsëritura performancën e tyre.


Si e bën një infeksion maja?

Sëmundja e quajtur candidiasis nuk duket një ditë dhe paraqitja e parë e simptomave të tij janë të kruhet, shqetësim, ka ndjesi të pakëndshme në organet gjenitale, skuqje ndodh, dhe më vonë duket shkarkesë të bardhë dobët nga vagina. Pra, jo kur simptomat e para duhet të shihni një mjek për të përkeqësojnë situatën.


Rreth mëllenjë para menstruacioneve

Ato gra që të paktën një herë kishin mëllenjë tashmë të njohur simptomat e saj. Prandaj, disa gra të gjeni se ata mund të pavarur të diagnostikojnë sëmundjen në shtëpi. Për shembull, disa prej tyre vuri në dukje se ka vetëm mëllenjë para menstruacioneve apo disa ditë para menstruacioneve. Dhe në fakt për shkak mëllenjë dhe cikli mujor nuk është atje. Çfarë bëni këto përsëritje periodike është se gratë janë të pranishme në një formë kronike të mëllenjë. Një cikël rastësi Mprehje dhe maja - kjo është vetëm një rastësi, por paraqitja e mëllenjë para menstruacioneve mund të them se microflora e vaginës pas menstruacioneve mjaft të prekshme për të sulmuar bakteret. Dhe, pavarësisht nga kjo, candidiasis vaginale mund të zhvillohet para ose pas menstruacioneve.


Mëllenjë gjatë menstruacioneve është e ndryshme. Për shembull, një ndjesi djegie dhe kruarje mund të më të shqiptuar kundër sfondit të acarim sekrecionet vaginale menstruale. Në këtë kohë një grua ka qenë një erë të mprehtë se periudha normale. Arsyeja është se në ditët kritike në gra të gjitha bakteret të fillojnë të shumohen shpejt si pads ose tamponin janë arsyet më të mira të mbarështimit për infeksion.
Një zëvendësim vonë në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e tyre të përhapjes inflamacion.


Megjithatë, kështu ndodh që maja mund të vonohet periudha. Në përgjithësi ai Candidiasis nuk ndikon në ciklin menstrual, por dështimi hormonal dhe inflamacion të mitrës dhe vezoreve mund të shkaktojë menstruacioneve vonuar. Dhe në këtë rast vetëm shitës qumështi shoqërues amenorrhea. Një tjetër gjë për t'u marrë parasysh është se në qoftë se injorohet maja dhe trajtimin e saj, ajo mund të çojë në proceset inflamatore në organet fqinje. Si rezultat, mëllenjë modifikon rregullsinë mujore, por vetëm nëse proceset patologjike janë të prekur shtojca rajon.


Për shkak të ciklit mujor të një gruaje, ka nuanca të caktuara në trajtimin e mëllenjë gjatë kësaj periudhe. Disa shembuj përfshijnë douching vaginale gjatë menstruacioneve dhe banjot. Jo të gjitha suppositories vaginale janë të lejuar të përdorin në ditët kritike. Trajtimi i mëllenjë gjatë menstruacioneve është përdorimi i drogës antifungal që mund të jenë në formën e kapsulave, tableta ose supozitorëve rektale. Nëse trajtimi aktuale e supozitorëve dhe ointments, ajo parashkruhet pas ndërprerjes së gjakderdhje nga vagina.