Mëllenjë pas antibiotikët

Pas antibiotikëve problemet lindin jo vetëm nga trakti gastrointestinal. Shumë shpesh pas trajtimit gratë përballen me shkeljet nivelet e mikroorganizmave të dobishme dhe patogjene.

Mund antibiotikët shkaktojnë mëllenjë?


Në qoftë se ju përdorni një spektrin e gjerë të drogës, ata fillojnë të shtypur zhvillimin e microflora normale. Si rezultat i organizmave patogjene oportune dhe që janë rezistente ndaj antibiotikëve, po fillojnë të qetë riprodhimin. Fakti që specie kërpudhat Candida nuk mund të shkatërrohet nga droga konvencionale, antibiotikët dhe metodë të thjeshtë provokon një rritje edhe më të shpejtë. Rreziku i candidiasis qëndron në faktin se në qoftë se nuk trajtohet, ai mund të përhapet në organet e tjera në trup.

Trajtimi i mëllenjë pas marrjes së antibiotikëve


Nëse ju dyshoni se ju keni një infeksion maja nga antibiotikët, ju duhet të shihni një specialist. Së pari, ai do të përshkruajnë teste laboratorike. Për analizën e materialit janë organet e prekura: ajo mund të jetë e gërryerjeve, swabs ose përzgjedhje. Matyukav Tjetër ekzaminohen nën një mikroskop. Prania e mëllenjë pas marrjes së antibiotikëve konfirmuar në rastin zbuloi një numër të madh të kërpudhave të gjini Candida dhe temat e tyre (psevdomytselyy).
Pas konfirmimit të diagnozës mjeku vendos për të trajtuar mëllenjë se kur antibiotikët. Në mënyrë tipike, gjëja e parë pacienti është përshkruar drogë antifungal. Midis tyre janë antibiotikët antifungal drejtuar veprim. Për të trajtuar mëllenjë butë pas antibiotikëve të përshkruara fonde lokale. Shpesh kjo vlen vetëm vulvë humbjen. Mjeku mund të përshkruajnë tableta vaginale, suppositories apo zgjidhje për ujitje. Kur infeksion maja pas marrjes së antibiotikëve të bëhet më i ashpër, shtoni drogë antifungal brenda ose si injeksione.

Kur maja e terapisë vitaminë antibiotikët pacientit përshkruar. Përforcuara marrin vitamina B, mikro - dhe makro stimulimin e imunitetit. Paralelisht me dietën e grave që marrin drogë administruara çdo ditë për të eliminuar dysbiosis zorrëve, si dhe produktet e qumështit.

Parandalimi mëllenjë ndërsa duke marrë antibiotikë


Parandaluar shfaqjen e mëllenjë, ndërsa duke marrë antibiotikë është gjithmonë e më e lehtë se sa të kuruar atë. Për ta bërë këtë ilaç duhet menjëherë të fillojë duke marrë drogë antifungal. Gjatë kohës së trajtimit të gruas përshkruara drogës terapi imunitar të rritur performancën e përgjithshme. Kjo qasje e bën të mundur për të shmangur mëllenjë pas antibiotikët.