Candida vaginitis

Candida vaginitis - një inflamacion fungal i mitrës (pjesa vaginale) të shkaktuara nga kërpudhat e gjini Candida. Por kërpudhave - ajo florës patogjene, ata nuk duhet të shkaktojë sëmundje, ndërsa në lëkurë ose mukozës së femrave të shëndetshme. Dhe, si rregull, gjatë microflora normale vaginale me shumë lactobacilli, thithjen kërpudhave, simptomat e sëmundjes shfaqen.

Candida vaginitis - ShkaqetDisa faktorë që lidhen mund të prishin ekuilibrin normal të microflora vaginale dhe shkaqet e sëmundjes. Këta faktorë përfshijnë:


 • çrregullime endokrine (diabet, hypothyroidism, obeziteti, sëmundjet e gjenitale ose gjendra veshkave);

 • ndërprerja e sistemit imunitar (mungesës së imunitetit, sëmundjet e kancerit të gjakut);

 • shtatzënisë;

 • mjekim të zgjatur ose të pakontrolluar, antibiotikët, kontraceptive hormonale, hormonet, trajtimin e kancerit (rrezatimi apo kimioterapi);

 • dëmtimi mekanik traumatike të vaginës, zgjatur veshur i Marinës;

 • zakone të këqija;

 • alergji;

 • mangësi vitaminë, uria;

 • inflamacion kronik të traktit gjenital ose etiologji gastrointestinale nehribkovoy.
 • Candida vaginitis - Simptomat  Candida vaginitis Simptomat varen nga sëmundje. Nuk janë akute dhe kronike (më shumë se 2 muaj) Candida vaginitis. Nga ana tjetër, vaginitis kronike ndarë në korrente dhe të vazhdueshme vaginitis Candida. Me simptoma të përsëritura shfaqen herë pas here në acarimin, kur vazhdueshme - janë ruajtur përgjithmonë, disa dobësimin pas trajtimit.

  Simptomet kryesore kakndydoznoho trashje - Një shenja jospecifik të inflamacion, dhimbje ose kruarje në vaginë, e cila intensifikuar gjatë raportit seksual, shkarkimin nga trakti gjenital, thatësi dhe skuqje të mukozës. Tiparet e inflamacionit fungale janë kruarje të rënda dhe përzgjedhja curdled.

  Diagnoza e Candida vaginitis  Për diagnozën e inflamacionit fungal përdorur ekzaminimin mikroskopike e smears vaginale, material kulture nga vagina ndaj medium kulture, e ndjekur nga mbjellja e kërkimit, përcaktimin antitrupa titer te kërpudhat dhe kolposkopisë. Tsytohrama Candida vaginitis përmban miceli kërpudhat, ndërsa pH i vaginë shpesh bie nen 45.

  Candida vaginitis - trajtim  Edhe pse shumica e grave nuk janë dëgjuar në reklama, si për të kuruar Candida vaginitis një pilula antifungal trajtim të vërtetë të zgjatur dhe, për më tepër, përfshin jo vetëm përdorimin e kombinuar të drogës, por trajtim lokal. Candida vaginitis ndodh në gratë si burrat për të trajtuar bartës të njëjtën kohë të emërojë ilaçe antifungal për të arritur efekt terapeutik në të dy partnerëve seksualë.
  Si për të trajtuar Candida vaginitis, mjeku vendos, por në këtë moment për të trajtuar candidiasis Nystatin rrallë përdoren ose levorina, dhe shpesh preferojnë produkte moderne përmbajnë Natamycin, flukonazolin, yntrokonazol, Ketoconazole, butokonazol, Terbinafine. Qirinj ose tabletë vaginale përmban clotrimazole, econazole, izokonazol, Miconazole, naftyfin, oksykonazol ose byfonazol plotësojë trajtimin aktuale e trashje. Candida kronike dhe akute nuk vaginitis kuruar një ditë - trajtim Kursi zgjat një mesatare prej 10-12 ditë.


  Candida vaginitis gjatë shtatzënisë - Mjekimi


  Candida vaginitis shpesh shfaqet ose është përkeqësuar gjatë shtatzënisë. Features në trajtimin e tij të grave shtatzëna që përdoren trajtime kryesisht lokale, duke u përpjekur të mos përdorin drogë toksike antifungal. Jo Yntrokonazol përdorin për shkak të Kauzës mundur keqformime fetale rrallë përdoren flukonazolin për 12 javë nuk zbatohen Nystatin, dhe deri në 20 javë - ose drogës butokonazola yzokonazola. Më shpesh Natamycin praktikisht nontoxic (Pimafucin) në formën e qirinj, vajrave dhe tableta vaginale.