Candidiasis në Grave - Simptomat

Mëllenjë - shoku më i zakonshëm i grave. Kjo sëmundje shkaktohet nga kërpudhave maja Candida. Prandaj emri tjetër - candidiasis. Fungi janë pjesë e microflora normale dhe të jetojnë në mukozën orale në zorrët, vaginës dhe të lëkurës. Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm, të cilat përfshijnë stres, dobësuar mbrojtjet e imunitetit, antibiotikët, infeksion i partnerit seksual të pacientit, këto mikroorganizmave janë aktivizuar, numri i tyre rritet. Pastaj zhvillimi mëllenjë. Në përgjithësi kjo nuk i atribuohet sëmundjet seksualisht të transmetueshme, por për shkak të ngjashmërisë së pikëpamjes rrjedhës me ta. Simptomet e infeksionit maja në gratë është e ndritshme të mjaftueshme për vetë sëmundje e dyshuar dhe të kërkoni këshilla mjekësore. Që të përcaktuar candidiasis?

Simptomet e candidiasis akute në gratë


Shenjat e para të sëmundjes përfshijnë kruarje pamjen nestyhayuchoho dhe ënjtje në mukozën e vulvë dhe vaginës. Shtuar në këtë është një ndjesi të pakëndshme dhe të djegur. Kruhet nganjëherë është aq i fortë që të bëhet e dhimbshme, ndërhyn me gjumë dhe shumë të shqetësuar në lidhje me gruan. Pastaj Mukoza ketë një nga shenjat më të qartë të candidiasis në gratë - një përzgjedhje të bardhë. Ata kanë një natyrë dobët, që duken si kokrra e djathë në liri. Nga rruga, për shkak të sëmundjes dhe ka qenë quajtur "mëllenjë". Përveç kësaj, Mukoza e serbia duket film bardhë dhe film të njëjtën ngjyrë. Gjinekologe në studim zbulojë shtresë bardha në brenda kopertinën e vaginës. Bold bëhen të dhimbshme dhe të ketë një erë kosi.

Gjithashtu manifestime të candidiasis përfshijnë skuqje dhe ënjtje e organeve gjenitale, sidomos në vendin e lezioneve lulëzim bardha. Këto vende janë fillimisht pa dhimbje, por për shkak të kruajtje të rënda shpesh mbahen grua, dhe pastaj rozchisy atje, çarje, plagë dhe madje edhe plagët e vogla. Dhe pastaj çdo vulvë fërkime është organe gjenitale të jashtme, kur të rrjedhshëm apo ecje e shpejtë shoqëruar me dhimbje.
Për simptomat ekzistuese akute candidiasis vaginale përfshijnë dhimbje gjatë urinimit përforcohet sepse bie pika e urinës në membranën e prekur e serbia.

Gjithashtu i kushtoj vëmendje për candidiasis si evident gjatë raportit seksual. Mëllenjë në formën akute e bën seksin e pakëndshme dhe madje edhe të dhimbshme për shkak të mukozës përflakur vaginale.

Simptomet e candidiasis kronike vaginale


Në mëllenjë kronike korrente ndodhin pothuajse çdo muaj, e cila është arsyeja më shpesh uljen e sistemit imunitar ose sëmundje endokrine. Në këtë kohë nuk janë simptomat e një formë akute të sëmundjes, por në manifestim moderuar. Si për atë që duket si kur përsëritura candidiasis, ju duhet të mbani mend kruarje, djegie ndjesi në perineum, skuqje e saj, ndarjen curdled dhe arna të bardha, dhimbje gjatë urinimit dhe seksual. Këto shenja shfaqen, zakonisht një javë para menstruacioneve dhe mund të ndodhë brenda dy muajve.

Nëse ju gjeni veten në simptoma të ngjashme të mëllenjë nuk duhet të angazhohen në vetë, sepse sëmundja shpesh shfaqet në manifestimet e tyre të Infeksionet urogjenitale ose të tjera që i shoqërojnë ata. Diagnostifikimi candidiasis përfshin ekzaminimin shpifjeve nën një mikroskop ose mbjellje bakteriologjike. Dhe për emërimin e trajtimit të duhur duhet për të studiuar ndjeshmërinë e kërpudhave të drogës. Në candidiasis kronike gjithashtu do të jetë e nevojshme për të kontrolluar statusin e sistemeve të imunitetit dhe endokrine.