Izolimi i maja

Anormalnыe shkarkimit nga traktit urinar - një dhimbje koke për çdo grua. Ndonjëherë, curdled alokimin bardhë shfaqeshin edhe në vajzat e reja që nuk jetojnë jetën intime. Ku ata shfaqen dhe paraqesin rrezik për shëndetin?
Arsyeja për shkarkim të tillë - mëllenjë, një infeksion fungale që, statistikisht, shpesh çon zonjat tek gjinekologu.
Besohet se candidiasis nuk është seksualisht të transmetueshme, por pavarësisht nga kjo, ndryshimi i shpeshtë i partnerëve është një faktor rreziku për sëmundje. Mëllenjë na sulmuar në ato momente kur ne të paktën presim atë - në kohët e stresit, sëmundjes, pas marrjes së antibiotikëve, dhe kështu me radhë. Trajtimi i mëllenjë i thjeshtë, dhe disa ditë më pas duke marrë drogë antifungal simptomat zhduken.

Por si për të dalluar mëllenjë banale në izolim nga sëmundjet që mund të çojë në pasoja shumë të të ardhur keq? Ju mund të kuptoni se çfarë ndodh me trupin, vetëm duke kërkuar në ndarjen?
Në këtë artikull ne do të ju tregojnë se në zgjedhjen e mëllenjë si të merren me ta, si dhe kushtet patologjike që mund të çojë në shfaqjen e ngjyrave të tjera zgjedhje dhe mixes që ju mund të gabuar për mëllenjë.

Cilat janë zgjedhja në maja?


Ndoshta ju jeni të pyesin se si të shikoni në zgjedhjen e mëllenjë? Përgjigjja është e thjeshtë, sepse zgjedhja në maja kanë karakteristika të veçanta që e dallojnë ata nga ndonjë sëmundje tjetër - ata janë të bardhë, curdled nuk kanë erë. Nëse e thatë - të ketë një ngjyrë të verdhë (por jo të verdhë!). Nuk mund të shoqërohet me kruarje, skuqje e organe gjenitale të jashtme, dhe urinim të dhimbshme.

Më shpesh, kur mëllenjë, ndarja shfaqen pas ekspozimit ndaj një faktor të veçantë - një antibiotik apo momente kur rezistenca ulur trupin dhe imuniteti dështon (lodhje kronike, stresi, sëmundje).
Por ju e dini, të kryejë me infeksionet maja nuk mund të trajtohen butë, sa më shpesh që "shoqëron" një shumë të sëmundjeve ngjitëse seksuale në femra.
Ajo është si vijon - bakteret patogjene shumohen, duke ndërprerë bilancin e microflora në vaginë dhe për të krijuar kushte të shkëlqyera për rritjen e specieve të kërpudhave Candida. Prandaj, shenja e parë e sëmundjeve ngjitëse seksuale mund të jetë nën zgjedhjen si mëllenjë.


Ngjyra mund të jetë zgjedhja në maja?


Ndoshta paragrafi i mëparshëm nuk e ka lënë një dyshim në lidhje me zgjedhje ngjyra në maja. Por në qoftë se keni qenë rozë, të kuqe ose të gjelbër, të ngjashme me cilësi të përzgjedhjes maja? Mund të jetë kjo përjashtim nga rregulli?
Përgjigja - definitivisht jo. Fakti që maja mund të bashkohet me infeksion tjetër dhe candidiasis mund të ndodhë si pasojë e sëmundjeve organike të organeve gjenitale!
Le të shikojmë se çfarë mund të jetë arsyeja për shkarkimin, në varësi të ngjyrës.


  • shkarkimit rozë, të përgjakshme ose kafe me maja - mund të flasim për procesin patologjike sfond sipas llojit të Endometrioza, erozioni i qafës së mitrës. Mund të ndodhë edhe në rastet e shtatzënisë ektopike (përfshirë) se ka dështim hormonal, i shoqëruar nga ndryshime të rëndësishme në gratë;

  • verdhë-gjelbër, të gjelbër me maja të përzgjedhjes - flasin për infeksion bakterial shtesë. Shumë shpesh, dorë për dore me mëllenjë "është" trichomoniasis, për të cilat ndarja zarzavate shumë specifike e erë.


  • Në çdo rast, nuk do të rekomandojë është "i lehtë" për të kryer me maja dhe do të vizitojë një mjek për diagnozën e mëtejshëm. Të qëndrojnë të shëndetshme!