Heksykon maja

Shenjat e pakëndshme e mëllenjë, kruajtje, ndjesi djegie në perineum, alokimin bardha curdled dhe i lagësht erë njohur pothuajse çdo grua. Ndonjëherë dikush arrin të heqin qafe këtë herë të parë fshikullojnë plotësisht dhe në mënyrë të pakthyeshme. Në një përpjekje për të shëruar, grua e bukur duke treguar zotësi të shquar, duke përdorur akumuluar me shekuj si mjete popullore arsenalin dhe një gamë të gjerë të produkteve farmaceutike. Kjo do të ndihmojë të shpëtoj i infeksionit maja mjekim heksykon - kuptuar në këtë artikull.

Ndihmon me mëllenjë heksykon?


Heksykon përket një grup i drogës antiseptik për përdorim lokal. Ajo është prodhuar si një zgjidhje dhe suppositories vaginale. Substanca aktive e drogës është CHLORHEXIDINE bihlyukonat, është aktive kundër baktereve të ndryshme patogjene gram-pozitive dhe Gram-negative të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Chlorhexidine bihlyukonat nuk ka efekt në spore bakteriale dhe kërpudhave, prandaj, qirinj heksykon nuk ka kuptim për të përdorur maja. Për më tepër, duke shkatërruar bakteret janë pjesë e microflora e vaginës, heksykon mund të kontribuojë edhe më shumë kërpudhat riprodhim-Candida që është i njohur dhe shkakun e mëllenjë. Kështu, në vend të dëshiruar heksykona pritjes lehtësim kundër maja do të shkaktojë shtim të saj.

Qirinj heksykon: indikacione për përdorim


Qirinj heksykon caktojë si:

 • parandalimin e sëmundjes, infeksionet seksualisht të transmetueshme (trichomoniasis, klamidia, sifilizi, gonorrea, herpesi gjenital tek femrat) në akte seksuale të pambrojtura;

 • parandalimi i komplikacioneve infektive dhe inflamatore të ndërhyrjeve të ndryshme gjinekologjike (abortit, instalimit intrauterine kontraceptive, operacionet gjinekologjike) dhe para lindjes;

 • terapi në trajtimin e vaginosis dhe obeziteti;

 • Mjetet lokale të kontracepcionit.


 • Qirinj heksykon: efekte anësore


  Qirinj heksykon mund të shkaktojnë efekte anësore të tilla si reaksione alergjike lokale: kruarje, djegie, skuqje dhe skuqjen në organet gjenitale. Pas ndërprerjes së terapisë si alergji të zhduket.

  Futur qirinj heksykon?


  Qirinj heksykon futur në vaginë 1 supozitor 1 kohe, rreth 3-4 cm më e thellë se hapjes vaginale. Nën ndikimin e temperaturës qiri trupi shkrihet dhe mbulon sipërfaqen e brendshme të vaginës. Drogës vepron në nivel lokal, ngjyhet praktikisht në gjak, kështu që mund të aplikohet në mënyrë të sigurtë edhe për gratë shtatzëna dhe lactating. Për qiri i shkrirë rrodhi duke mos ecur dhe ka pasur efekt më të dobishme, më mirë do ta vërë në gjumë ose shtrihem për 15-30 minuta pas administrimit.

  Si parandalimin e sëmundjeve ngjitëse seksuale, drogës heksykon efektive vetëm në dy orët e para pas raportit seksual të pambrojtur. Për qëllime terapeutike heksykon tableta vaginale administruara në mëngjes dhe në mbrëmje për trajtim 1 copë është 1-15 javë. Për qëllim të kontracepsionit injektuar heksykon në vaginë 5 minuta para raportit seksual. Kjo metodë e mbrojtjes mund të përdoret nëse gruaja është e kundërindikuar ose kontraceptivëve intrauterine hormonale gjatë laktacionit.
  Filloni trajtim heksykon qirinj gjatë menstruacioneve nuk është alternativa më e mirë. Së pari, diktim qiri nuk do të plotësisht të shpërndarë, së dyti, aciditeti i ndryshimeve vaginë të zvogëlojë efikasitetin e drogës. Por ndėrpresė tashmë ka filluar trajtimin me ardhjen e menstruacioneve nuk është e nevojshme. Edhe dobësuar shkarkimin menstruale, heksykon vazhdojë një efekt i dobishëm në trup duke i hequr asaj patogjene. Për më tepër, heksykona efikasiteti gjatë ditëve kritike janë shumë më të larta se sa produkte të ngjashme.