Candidiasis gjenital

Shmangni takim me candidiasis gjenital, ose ashtu-quajtur mëllenjë, mund ndoshta të vërtetë me fat.
Manifestimi i candidiasis gjenitale të femrave - inflamacion të vaginës tregon riprodhimin aktive të gjini kërpudhat Candida. Një situatë e ngjashme mund të provokojë faktorët e mëposhtëm:

 • imunitet të ulët;

 • antibiotikët;

 • përdorimi afatgjatë i kontraceptivëve oral;

 • veshur me rroba sintetike;

 • reaksioneve alergjike te mjeteve te higjenën intime;

 • shtatzënisë;

 • seks oral;

 • diabet.


 • Një pikë e rëndësishme që të mos harrojmë, është se candidiasis gjenitale mund të provokojë infeksione të ndryshme të fshehura gjenitale. Shumica e grave të pyesni veten vetë-diagnozën e candidiasis gjenital duke u mbështetur në tiparet karakteristike. Gjegjësisht simptomat gjenitale candidiasis përfshijnë:

 • Shpërndarja jo-specifike ato mund të jenë të bardhë dobët, mund të marrë një ngjyrë të gjelbër;

 • nuk mund të bëjë pa kruarje dhe djegie në vende intime;

 • ënjtje dhe skuqje të mukozës.


 • Si foto klinike, të gjitha simptomat në përgjithësi të zbatueshme për çdo infeksion të traktit gjenital. Prandaj rekomandimi është një mjek urgjente - për të mos angazhohen në trajtimin e metodave gjenitale candidiasis podruzhkynыmy, që nën maskën e organizmave normale maja mund të fshehin shumë më të rrezikshme.

  Gjenital candidiasis - Trajtimi  Nëse gratë janë të emërohen specialist pasi testet konfirmuar diagnozën e candidiasis gjenital, trajtim individual emëruar. Çfarë është zgjedhur gjinekolog lejuar për pacientin. Në përgjithësi, trajtimi duhet të përbëhet nga:


 • droga antifungal;

 • ointments dhe suppositories lokale të veprimit;

 • dhe, shumë e rëndësishme, rikthen terapi normale microflora, i cili zakonisht neglizhohet.


 • Tregu moderne farmaceutike ofron shumë ilaçe për trajtimin e candidiasis. Secili ka karakteristikat e veta dhe contraindications, kështu që ju duhet një qasje të përgjegjshme për zgjedhjen, me rekomandimin e mjekut. Kjo është vetëm pas një ekzaminim të plotë mund të përcaktojë shkakun e aktiv kërpudhat riprodhim drozhzhepodobnoho. Dhe në bazë të saj të zgjedhin trajtimit regjim më efektive.

  Në burra, sëmundja shpesh ndodh në një formë latente, pa simptoma të dhimbshme. Megjithatë, nuk duhet të injorohet. Duhet Trajtimi duhet të kalojë të dy partnerët.
  Një temë e veçantë - është candidiasis gjenital gjatë shtatzënisë: ajo kërkon një qasje të veçantë dhe masë paraprake në trajtimin.