BARTOLINI - antibiotikët

Me nënlëkurës yndyrë në vaginë në kufirin në mes të mesme dhe gypit të ulët e tretë hapet gjëndër bartolynovoy, e cila prodhon një sekret i cili ofron lagështi të vazhdueshme në vaginë dhe të depozituara në indin nënlëkuror të Majora Labia. Në ductless mund të depërtojnë bakteret, viruset dhe kërpudhave, që çon në inflamacion akut ose kronik i gjëndrës - bartolynytu. Inflamacion më të zakonshme shkaku i klamidia, gonokoku, Trichomonas, të paktën - Staphylococcus, Streptococcus, E. coli, viruset ose microflora përzier.


Si për të trajtuar BARTOLINI?Në BARTOLINI akute, sidomos me zhvillimin e një kanceri bartolynovoy abscesi përdorur kryesisht trajtim kirurgjik (hapjen dhe kullimit të abscesit), e ndjekur nga antibiotiku, anti-inflamator terapi lokale, tonik.
Të terapisë me antibiotikë të bartolynyta akute përfshijnë një antibiotik spektër të gjerë që është përshkruar zakonisht parenterale. Më i zakonshëm që përdoret antibiotikët mund të quhet cefalosporinet grup 2-4 brez (ceftriakson, cefuroxime, cefotaxime, ceftazidime, cefoperazone, cefepime). Në prani të contraindications, reaksioneve alergjike, ose kur emërimi i antibiotikut dytë përdoret zakonisht në BARTOLINI antibiotikët Fluoroquinolone (ofloxacin, levofloxacin, Ciprofloxacin ose Gatifloxacin). Çfarë duhet të pini me antibiotikë Bartolini, zgjidh një mjek, por para se të trajtimit të përshkruajnë kur pacientët me BARTOLINI kronike, mund të fitohet në microflora dhe ndjeshmërinë e saj ndaj antibiotikëve.

Kur një flora përzier me BARTOLINI përshkruajnë antibiotikët jo vetëm, por edhe droga të imidazole (Trihopol, Metronidazole, ose Ornidazole Metrahil për administrimin parenteral).
Në trajtimin bartolynyta me antifungals antibiotikët përcaktuara (fluconazole, ketokonazolin). Pa marrë parasysh se cila trajtohet me antibiotik BARTOLINI - pothuajse të gjithë prej tyre prishin microflora normale të vaginës dhe mund të shkaktojnë mëllenjë sepse antifungals përshkruar 3-5 ditët e terapisë me antibiotikë për parandalimin e candidiasis.

Me terapi anti-inflamator lokale për Bartolini përshkruar zgjidhje antiseptik (CHLORHEXIDINE, Dekasan, Myramistin) në shtupë zhytur në një zgjidhje.
Si microflora, e cila shkaktoi inflamacion, i njëjtë në të dy partnerëve seksualë, trajtimit të përshkruara zgarë plotë dhe burrin e saj.