Efektet apopleksi ovarian

Apopleksi është një gjendje patologjike e cila është për të thyer vezore dhe është e shoqëruar nga një gjakderdhje masive në vend. Shumica e grave nuk kanë asnjë ide se edhe ajo apopleksi majta (djathtas) vezore deri përballur me këtë patologji.
Pse është atje apopleksi?
Vezore apopleksi që ka efekte të ndryshme shpesh zhvillohet si rezultat i pranisë së cysts, inflamacion direkt në vezore. Si rezultat, i fundit është një shkelje e sistemit të enëve të gjakut, e cila nga ana çon në një hollimin e mureve të vezoreve. Prandaj rrit mundësinë e zhvillimit të apopleksise. Megjithatë, në shumicën e rasteve, ky lloj i arsimit janë në gratë gjatë viteve dhe janë gjetur gjatë kontrollit.

Cilat janë pasojat e apopleksi?
Pasojat më të rrezikshme të apopleksi mbetur vezore janë:

 • peritonit;

 • sepsa;

 • oophorectomy;

 • zhvillimin e infertilitetit.


 • Në rast të ndihmës së fundi, ndoshta fatale, për shkak të gjakderdhjes.
  Kur ju thyejnë cist nuk mund të kalojnë kohë në çdo rast. Shenja e parë e kësaj sëmundjeje është një inflamacion i peritoneum - peritonit. Kjo patologji është vërejtur në rastin e gjakderdhje. Në këtë situatë, një grua ka nevojë për shtrimin në spital të menjëhershme.

  Në apopleksi duhur vezore vërejtur të njëjtin efekt si në rastin e majtë, por më e zakonshme në mesin e tyre sepsa. Kjo gjendje ndodh kur lëngu nga kist ovarian hyn në gjak dhe përhapet në të gjithë trupin.
  Si trajton apopleksi?
  Në shumicën e rasteve, trajtimi për funksionimin ovarian apopleksi është kryer, pas së cilës efektet negative eliminuar. Si rezultat i operacionit të kryer një heqjen e plotë të vezores prekur. Vëmendje e veçantë i është kushtuar për të ndaluar gjakderdhje.

  Në rastet kur trajtimi përfundon me heqjen e organit të prekur, probabiliteti i shtatzënisë është reduktuar, e cila i referohet efekteve negative të apopleksi ovarian. Kur patologji goditi vetëm një vezore, gruaja është ende një shans për t'u bërë nënë.
  Kështu, për përfundim të suksesshëm të sëmundjes çdo gjashtë muaj një grua duhet t'i nënshtrohen trajtimit parandaluese, të cilat detyrimisht duhet të përfshijë ultratinguj legenit. Në rast të patologjisë duhet sa më shpejt të jetë e mundur për të kërkuar kujdes mjekësor.