Apopleksi drejtë vezore

Statistikat konfirmojnë se hendeku në vezore e duhur ndodh disa herë më shpesh se të majtë. Kjo është për shkak të faktit se ajo është qarkullimi më aktive, e cila ka origjinën në aortë. Por kjo nuk do të dëmtojë trupin, arsyet janë të njëjta si për pasojat.

Simptomet e apopleksi ovarian


Simptomet e apopleksi ovarian drejtpërdrejt varet nga forma e të cilit ka tre, por mjekët moderne besojnë se ky klasifikim është i vjetëruar, dhe të dalluar shkallën e dëmtimit ml gjak humbur.
Forma e dhimbshme nuk ka shenja të gjakderdhjes, por dhimbja është bark të ulët, të ulët mbrapa, perineumit, rektum. Kur patologji karakterizohet Forma anemik , Dhimbja është e papërfillshme ose jo-ekzistente. Ajo është shoqëruar me gjakderdhje të intensitetit të ndryshëm nga të vogla në masive, të rrezikshme për jetën. Forma e tretë - i përzier , e cila përfshin të dyja simptomat - dhimbje dhe gjakderdhje.

Shkaqet e apopleksi ovarian • Drogës stimulim ovarian shkakton probleme me enët e gjakut që të bëhet shumë e brishtë.

 • Aktiviteti i fortë fizik, qoftë ajo të jetë kushtet e vështira të punës ose një herë ngritje peshe.

 • Marrëdhënie të shpejtë seksuale.

 • Plagosje në zgavrën e barkut.

 • Momenti i ovulacionit pas stimulimit artificial.


 • Pasojat e apopleksi duhur vezore


  Në varësi të metodës së trajtimit vezore apopleksi e duhur, janë pasoja të ndryshme. Humbjet më pak mund të arrihet gjatë laparoscopy, edhe pse është një transaksion. Pëlhurë sewn, gjaku është larguar nga zgavrën e barkut, dhe pastaj dezinfektohet. Pas kësaj procedure, rimëkëmbja zakonisht merr një kohë të shkurtër, dhe gruaja së shpejti mund të bëhet një nënë, nëse e dëshiruar, edhe në rastin e heqjes së hov vezore.

  Kur gjakderdhje është minimale, shpesh mbështeten në trajtimin konservativ - kjo nuk është traumatike, por në shumicën e rasteve shkakton adhesions, i cili më tej pengon fekondimin normale.
  Apopleksi parandaluar terapi përsëritura ovarian hormon është ilaç për të shtypur ovulacionit. Ajo është përdorur në formë të rëndë anemik e sëmundjes. Për pacientët me parandalimin sindrom dhimbje është kryer.