Çfarë është adenomyosis në gratë

Për të kuptuar se çfarë adenomyosis, shihet shpesh në gratë duhet të dini se mekanizmi i sëmundjes, dhe se si ajo manifestohet.
Çfarë është adenomyosis dhe nga ajo që duket?
Adenomyosis ka asgjë si përhapjen e zakonshme e indeve endometrial. Rezultati i këtij procesi është i infertilitetit dhe madje tumor.
Sa për shkaqet e kësaj sëmundjeje, operacioni i parë është kryer në sistemin riprodhues dhe ndërprerjet hormonale, prirje, stërvitje të rregullt.

Siç është sëmundja?
Karakteristikat kryesore të adenomyosis janë:

 • diktim konstante natyra mazhuscheho;

 • periudha të forta dhe shumë të dhimbshme;

 • bloating periodike;

 • marrëdhënie seksuale të dhimbshme.


 • Kështu, faza e izoluar dhe e veçantë e sëmundjes, të cilat janë karakterizuar nga karakteristikat e tyre të qenësishme.
  Çfarë shkalle izoluar adenomyosis?
  Gratë që e dinë se çfarë do të thotë adenomyosis, nganjëherë nuk mund ta kuptojnë: adenomyosis 23 gradë - çfarë është ajo?
  Gjithsej dalluar 4 fazat e sëmundjes, e karakterizuar nga ndryshimet e mëposhtme:


 • Faza 1 - qelizat endometrial fillojnë të ngadalë depërtojnë shtresën e ndërmjetme;

 • Faza 2 - karakterizohet me depërtimin e qelizave endometrial në shtresën e muskujve në gjysmën e trashësisë së saj;

 • Faza 3 - myometrium goditur nga më shumë se gjysma;

 • 4 faza - ndodh kur endometrium është plotësisht pushton përmes myometrium, dhe gjendet në zgavrën e barkut.


 • Si është trajtimi i adenomyosis?
  Para emërimit të trajtimit, gruaja është nënshtruar një ekzaminimi të plotë, e cila përfshin një provim legenit duke përdorur pasqyra dhe vydeokolposkopa. Nuk e bëjnë pa testet laboratorike, me ultratinguj.

  Në mënyrë tipike, 12 fazë sëmundje e shërueshme të përkryer në të cilat droga janë përdorur dhe prodhuar fizioterapi. Trajtimi i 3-4 fazat e procesit mjaft e komplikuar. Në shumicën e rasteve, në këtë fazë të operacionit kryhet. Prandaj, zbulimin e hershëm të sëmundjes, çdo grua duhet të dinë se çfarë do të thotë adenomyosis, dhe nëse ndonjë simptomat kontaktoni gjinekologun tuaj.