Simptomat Adenomyosis dhe trajtimi i sëmundjesAdenomyosis - një inflamacion hormonozavysymыy (lidhur me aktivitetin e gjëndra) proces, siç dëshmohet nga emri i saj shumë ("adeno" - hekurt "miosis" - inflamacion). Adenomyosis është lokalizuar në mitër, ajo ishte një emër mjaft të zakonshme "mitrës adenomyosis", edhe pse ky përkufizim është i rremë.
Adenomyosis - një manifestim i veçantë i Endometrioza, në këtë rast ajo quhet Endometrioza brendshme. Adenomyosis është një nga shkaqet e infertilitetit.
Kjo sëmundje gjinekologjike mund të përshkruhet si rreshtim mitrës (endometrium plandosem) jashtë kufijve të saj. Në adenomyosis vjeshtën e indeve endometrial në të (mur muskujve të mitrës) myometrium dhe të fillojnë të rriten, duke shkaktuar rritjen e mitrës dhe ndryshon formën e saj natyrore anatomike. Me përhapjen fillojnë të tregojnë shenjat dhe simptomat e adenomyosis për shkak të faktit se trupi i gruas është ndërprerë prodhimin e hormoneve dhe imunitet të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Ka reagime se nga të gjitha indikacioneve është i krahasueshëm me alergjik.

Në thelb, sëmundja prek gratë e moshës 35 - 40 vjet, por ka raste të rralla të adenomyosis kongjenitale, e cila manifestohet në periudhën fillestare të pubertetit. Vetëm gjetur asnjë arsye për të mos goditur këtë grup moshe në rrezik apo shkaqet e sëmundjes. Ka spekulime se adenomyosis dhe mitrës statusi si gjendjen e përgjithshme të organizmit në tërësi, të ndërlidhur. Femrat më të rinj më shumë rezistente ndaj faktorëve negative për shkak të imunitetit të fortë. Me moshën, rezistenca e trupit është reduktuar, dhe gratë nuk tregojnë vëmendjen e duhur për shëndetin, zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme. Lidhur me organet gjenitale - një sistem shumë të ndjeshme dhe të kontrolloni gjendjen e saj duhet të jetë të paktën 2 herë në vit.

Shenjat dhe simptomat e adenomyosis kryesore
Zbuluar disa simptoma adenomyosis që mund të diagnostikojnë sëmundje pa një shqyrtim të veçantë:
gjatë menstruacioneve, dhe për disa ditë para dhe pas saj, ka dhimbje në legen dhe të ulët mbrapa;
disa ditë para menstruacioneve dhe pas zgjedhjes së vaginës duket ngjyrë kafe të errët;
duke pasur parregullsi menstruale (cikli i ulet kryesisht);
gjatë marrëdhënieve duket dhimbje (dyspareunia);
40% e menstruacioneve të rënda dhe të dhimbshme;

rreth gjysma e pacientëve femra vuajnë nga sindromi premenstrual.
Në provim nga një gjinekolog dhe shqyrtim të mëtejshëm të mitrës me ndryshimet adenomyosis janë të detajuara - mitrës duket zgjeruar dhe ndryshuar formën.
Trajtimit adenomyosis
Sepse adenomyosis Endometrioza është një shprehje të veçantë për këto sëmundje trajtim i ngjashëm është aplikuar kryesisht në dy mënyra.
1. Terapia. Në prani të adenomyosis në metodën e mitrës terapeutike trajtimi është efikas vetëm në fazat e hershme të sëmundjes. Kryesore Qasja Objektivi terapeutike - rivendosjen e imunitetit dhe ekuilibrin hormonal. Trajtimi bazohet në përdorimin e drogës komplekse, të cilat përfshijnë:

imunomodulues medikamente që normalizuar sistemin imunitar;
hormonet për të rivendosur pjellorisë.
Në këtë linjë të drogës moderne janë gjetur efekte anësore. Drogës Kompleksi zgjedhur individualisht për çdo grua, përcakton afatin për mjekun, por kryesisht trajtim është 2 - 3 muaj. Simptomet kryesore të trajtimit adenomyosis në procesin e eliminuar gradualisht. Cikli menstrual është restauruar zakonisht pas 4 - 6 javë pas fillimit të terapisë.

2. Kirurgjisë. Me metodë, kirurgjikale, detyrat e mëposhtme:
restauruar anatomi gjenital ngritur inflamacion;
fshihen lokalizimi më i lartë i mundshëm i vatrave të inflamacionit.
Në adenomyosis dhe mitrës trajtimit miomes me kirurgji është kryer duke përdorur të njëjtat metoda. Efektiviteti i trajtimit me kirurgji varet nga shkalla e sëmundjes. Në thelb Kirurgji është rekomanduar që në fazën 3 të sëmundjes. Në çdo rast, trajtimi ka për qëllim rritjen e adenomyosis yyazytsirnosti shtatzënisë, dhe në qoftë se lezione në mitër shumë yyazytsirnist tillë edhe pas operacionit është jashtëzakonisht i vogël. Nëse rezultati i suksesshëm i shtatzënisë vjen brenda 2 viteve.

Pas operacionit, pacienti duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore në një spital për shërim post-operative. Shërim zakonisht zgjat disa ditë. Pas shkarkimit duhet rregullisht (një herë në 7 - 10 ditë) t'i nënshtrohen provimit nga një mjek për të parandaluar ndërlikimet e mundshme. Rekomanduar më tej për të vizituar një gjinekolog çdo gjashtë muaj.
Së bashku me metodat tradicionale terapeutike dhe kirurgjike të trajtimit të adenomyosis është përdorur dhe metodat. Më të zakonshme përveç me metodën klasike është electrocoagulation me të cilin aplikimi i lezioneve anestezi hequr painlessly.

Adenomyosis plotë kurë karakterizohet nga cikle të rregullta menstruale, mungesa e dhimbjes në zonën e legenit, shkarkimit dhe mungesa e përsëritje brenda 5 vjetësh pas trajtimit mjekësor ose kirurgji.