Simptomet e adenomyosis

Adenomyosis - një sëmundje gjinekologjike, në të cilin nuk ka rritje anormale kanceri endometrial. Mungesa e trajtimit të duhur mund të çojë në kancer dhe shterpësinë.
Ndonjëherë në fazat e hershme të sëmundjes, simptomat adenomyosis nuk manifestohet ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm të gruas. Në mënyrë tipike, sëmundja është zbuluar rastësisht gjatë ekzaminimit gjinekologjike.
Në të njëjtën kohë, ka disa shenja të tërthorta që të ndihmojë të dallojë kohën adenomyosis.

Simptomet e adenomyosis në gratë • zgjatur dhe menstruacioneve të rënda;

 • izolimi gjatë menstruacioneve mund të jetë në formë të clots;

 • diktim në mes mujore;

 • parehati gjatë menstruacioneve;

 • dhimbje të përsëritura barkut.


 • Por vendosja diagnozë të saktë duhet të kalojë një provim të plotë, e cila përfshin një rishikim të një gjinekologu dhe ultrazërit legenit.
  Ultratinguj është metodë mjaft informativ i diagnozës. Эhohrafycheskye tiparet e adenomyosis lejojë që të përjashtojë fushat e tjera gjinekologjike sëmundje.

  Karakteristikat kryesore të adenomyosis në ultrazërit • Zgjerimi i mitrës 2-3 herë;

 • myometrium ka një strukturë heterogjene;

 • në shtresën e muskujve të mund të ndodhë formimi i ngjan cysts mitër;

 • Trashësia e pabarabartë e mitrës dhe të nënshkruar atë mur.


 • Por provim legenit dhe me ultratinguj mund vetëm të vënë një diagnozë paraprake. Një fotografi më të plotë për të ndihmuar të marrë testet laboratorike, rezonancë magnetike dhe hysteroscopy.
  Një formë është adenomyosis përhapur adenomyosis. Megjithatë, shenjat e formave të shpërndara të adenomyosis janë të njëjta si për adenomyosis mitrës. Ajo eshte nje semundje e karakterizuar nga fakti se endometrium rritet në indet e muskujve të mitrës dhe shkakton përhapjes së endometrium.

  Kjo është një sëmundje e rrezikshme që mund të çojë në anemi, depresion, varfëri dhe cilësinë e jetës. Prandaj, diagnoza në kohë dhe trajtimi pasues mund të ndihmojë gratë të qëndrojnë të shëndetshme.