Adenomyosis mitrës

Brishtësia e shëndetit të grave çon në faktin se çdo e treta e seksit të drejtë e kanë dëgjuar nga mjekët diagnoza dëshpëruese në lidhje me organe gjenitale. Një prej tyre - adenomyosis mitrës, është një formë e Endometrioza. Procesi patologjik prek vetëm shtresa e muskujve të mitrës. Më shpesh e gjejnë veten në rrezik 35-40 vjeçare femrat e vjetra. Kjo shkaku i mjekëve adenomyosis mitrës nuk mund ta shpjegoj. Më shumë gjasa, gjë në shtetin e sistemit imunitar që është dobësuar me moshën. Megjithatë, pyetja për gratë shtatzëna është shumë serioze, për shkak se në pritje të fëmijës dhe adenomyosis - një gjendje e rrezikshme.

Simptomet e adenomyosis


Para se të vazhdojmë me trajtimin e adenomyosis mitrës duhet të kuptojnë simptomat e kësaj sëmundjeje. Të tre kryesor i tyre, por edhe mund të paraqesin dy simptoma të adenomyosis mitrës. E para - një dhimbje që duket disa ditë para menstruacioneve apo pas dy ose tre ditë pas. Intensiteti i dhimbjes mund të ndryshojnë nga delikate të padurueshme. Kjo është arsyeja pse adenomyosis përdorë painkillers farmakologji. Një tjetër simptomë është përzgjedhja sanious, i quajtur "lyerje". Ata kanë një ngjyrë kafe, dhe gratë e tyre të vëreni disa ditë para menstruacioneve. Përkushtuar këto shumë të vogla, kështu që pads përditshme të zakonshme është e mjaftueshme. Megjithatë, procesi inflamator çon jo vetëm në shfaqjen e "mazni" - dhe cikli është prishur, e cila mund të të dyja rritje dhe ulje, ndodhin më shpesh. Simptomë e tretë është ndryshimet patologjike në mitër. Nëse trajtimi është ndërprerë ose nuk ka filluar në kohë, madhësinë dhe formën e mitrës mund fryrje. Në mënyrë të pavarur të identifikojnë ndryshim i tillë është e pamundur. Vetëm ekzaminim manual për të nxjerrë konkluzione. Nëse prania e shtameve të konfirmuar, dukuri e sekrecioneve të bollshme nuk mund të shmanget. Në disa raste të rënda, humbja e gjakut është aq e madhe që kërkohet shtrimin në spital.

Ndër pasojat më të rëndësishme të adenomyosis mitrës është infertilitetit. Për fat të keq, infertilitetit primar ose sekondar pas sëmundjes është diagnostikuar në gjysmën e pacientëve, si adenomyosis ndikon në funksionin e sistemit riprodhues negativisht, duke krijuar pengesa për fekondim.
Për diagnozën e adenomyosis përdorur inspektim vizual duke përdorur pasqyra gjinekologjike, kërkimore dy duar manual, colposcopy, analiza shpifjeve dhe studimeve të tjera, në qoftë se mjeku vendos.

Trajtimi i adenomyosis


Metodat e trajtimit të mitrës adenomyosis dy - terapeutik dhe kirurgjikale. Këto metoda janë të bazuara në terapi dhe drogës fizike format e ndikimit. Thelbi i tyre është për të stabilizuar nivelet e hormoneve dhe për të forcuar imunitetin. Megjithatë, kjo metodë është efektive vetëm kur mitrës adenomyosis 1 dhe 2 gradë, kur goditi myometrium jo më shumë se 50%. Nëse mbirjes heterotopyyamy tejkalojnë këtë shifër (mitrës adenomyosis 3 ose klasën e 4), ajo është drejtuar shpesh në kirurgji. Ky operacion është për të hequr zonat e prekura dhe restaurimin e formave artificiale të organeve.

Metodat tradicionale
Të lehtësojë gjendjen e përgjithshme dhe të lehtësojë disa nga simptomat e adenomyosis ndihmojë disa bimeve. Kështu, tradicionale trajtimi praktikë mjekësi e mitrës adenomyosis malore dhe rrënjët Marina. Infuzion Upland mitër është përgatitur me 500 ml ujë dhe dy lugë e bimëve. Vlim përzierje për pesë minuta, të lënë për të paktën gjysmë ore dhe të marrë në ciklin e tretë ditën e 40 pika tri javësh tri herë në ditë.