Adenomyosis - Simptomat

Për fat të keq, në mendjet e grave tona ekzaminim parandalues ​​nga gjinekologu tingëllon si diçka fantastike. Një qëndrim i tillë për shëndetin e tyre është shkaku i shumë problemeve të cilat nuk mund të jetë në qoftë se sëmundja është zbuluar në kohë. Një shembull goditës - është një formë e adenomyosis Endometrioza. Në adenomyosis fillestare fazë mund të zhvillohet në mungesë të simptomave. Nga ana tjetër, gruaja kthehet te mjeku për shkak të infertilitetit, e cila ishte rezultat i adenomyosis.

Simptomet e adenomyosisAdenomyosis - një sëmundje karakterizohet nga mbirjen shtresa muskulore e endometrium në mitër, dhe qelizat e mukozën, të bllokuar në myometrium, mbeten funksion gjenetikisht e natyrshme. Prandaj, subjekt i ndryshimeve ciklike, ata rriten në një periudhë të caktuar dhe të kërkojnë dalje, e cila mungon në indet e muskujve. Si rezultat i kësaj, mitra rritet në madhësi, funksionalitetin trup të thyer.
Nëse kjo shkelje vetëm mori përsëri, siç u tha më sipër, simptomat mitrës adenomyosis mund të mungojë. Megjithatë, në qoftë se ju dëgjoni me kujdes për të zvonochkam trupin tuaj, ju do të vini re disa simptoma të adenomyosis mitrës:


 • shenja e parë e adenomyosis - një cikël menstrual, hënor të bëhen më të gjatë dhe më të bollshme;

 • gjithashtu shenja fillestare përfshijnë pamjen e sekrecioneve adenomyosis shpifjeve para dhe pas menstruacioneve;

 • dhimbje gjatë raportit seksual;

 • tipike për uljen adenomyosis kohë të ciklit;

 • shenjë indirekte i adenomyosis - një dhimbje të fortë përpara dhe pas menstruacioneve në legen.


 • Adenomyosis mund të përcaktojë më saktë me arsyetimin se marra në ultrazërit. Në këtë lloj të ekzaminimit pacienti janë vërejtur në vijim adenomyosis ehooznaky:


 • ndryshuar formën e mitrës, ashtu-quajtur "mbretëresha e rrumbullakët";

 • një trashje e mundshme e mureve;

 • rritur echogenicity e myometrium;

 • paraqitja e cysts hapur para menstruacioneve.


 • Shpesh, për diagnozën e mëtejshëm kryhet jo vetëm ekzaminim të rregullt dhe me ultratinguj, por një numër të testeve dhe procedurave të tjera.

  Format adenomyosis

  Në varësi të cilën formë është në rritje në shtresën e muskujve të endometrium, ekspertët e dalluar disa varieteteve të adenomyosis:

 • Jachejkovyj. Në këtë rast formuar grupimeve e qelizave të endometrium.

 • Përhapur. Regjistrohu formë përhapur e adenomyosis - një penetrim uniforme e qelizave.

 • Kjo ndodh gjithashtu formë me gunga. Ajo karakterizohet nga pamja e Nyje, i përbërë nga ind lidhës dhe komponent gjëndrave.

 • Shpesh ka një formë e përzier përhapur me gunga e adenomyosis. • Trajtimi i adenomyosis  Kur simptomat e adenomyosis dhe konfirmimin e diagnozës, trajtimi duhet të administrohet nga një specialist i kualifikuar pas sondazheve komplekse. Kryesisht trajtim adenomyosis synojnë adresimin simptomat dhe efektet e sëmundjes. Ka disa fusha për të kapërcyer sëmundje:


 • Më të zakonshme - është përdorimi i terapisë hormoneve. Droga hormonale artificialisht të krijuar menopauzë, duke ndaluar rritjen e endometrium. Pas ndërprerjes së hormonit të rritjes mund të shërohen, si praktikohet terapi mbështetës, i cili ka në shënjestër veprim në mungesë të efekteve anësore.

 • Rezultate të mira mund të arrihet duke përdorur embolization arterie mitrës.

 • Kirurgjia është përdorur në raste ekstreme, të rëndë adenomyosis simptomatike dhe skenën e madhe të mbirjes.
 • Shkaqet sot e adenomyosis nuk është e përcaktuar qartë. Shkeljet mund të kontribuojnë në mjedisin e keqe, mënyrën e jetesës, stresi, trashëgim, si dhe abortit dhe ndërhyrjeve të tjera në mitër, punën e rëndë dhe kështu me radhë. D. Prandaj, rekomandimi kryesor për gratë për të parandaluar sëmundje dhe pasojat e saj, vizita të rregullta te gjinekologu është .