Polip Adenomatoznыy endometrial

Polip Adenomatoznыy endometrial zhvillohet si pasojë e sëmundjes së zgjatur të patrajtuara dhe është një kusht precancerous.
Se si ne trajtojmë polip adenomatous?
Fakti i mësipërm kërkon trajtimin e polip endometrial adenomatous kirurgjike, e cila, në fakt, është e vetmja mënyrë për të zgjidhur problemin. Kështu, gjatë operacionit përdorur hysteroscope, përmes të cilit kryhet scraping zgavrën e mitrës dhe heqjen e plotë të polip.
Në disa raste ku adenomatoznыy polip ishte gjetur në gratë trupat e të cilëve janë në një gjendje para-menopausal dhe menopausal, vendimet mund të merren në një hysterectomy plotë. Ky operacion është kryer në rastet kur një grua nuk planifikon të ketë fëmijë.

Sa është periudha e shërimit?
Pas trajtimit është kryer, dhe polip adenomatoznыy mitrës u hoq, një kurs për terapi rigjeneruese. Qëllimi kryesor është shërim të plotë trupin hormonal. Kjo arrihet duke marrë hormonet, të cilat janë të destinuara vetëm mjeku.
Pas curettage, endometrium mitrës rimëkëmbet shpejt. Brenda 10-12 ditëve pas operacionit në gratë mund të përjetojnë diktim të vogël të cilat janë kryesisht karakter mazhuschyy.

Në mënyrë për të parandaluar proceset infektive dhe inflamatore në mitër, gruaja zakonisht jepet një kurs të terapisë me antibiotikë. Gjithashtu, në mënyrë për të rivendosur endometrial mbretërore kaloi pa komplikime, është e rekomandueshme që të abstenojnë nga seksi për një periudhë e rindërtimit.
Rol të rëndësishëm në trajtimin e kancerit polip adenomatous luan parandalimin në kohë, e cila është në eliminimin e plotë të foci së infeksionit në organet pelvike.