Hyperplasia adenomatous i endometrium

Adenomatous hyperplasia endometrial - një sëmundje që është sinonim hyperplasia jotipik. Ajo i referohet lezione të para-kanceroze, për shkak të faktit se ka një rrezik shumë të lartë të kancerit. Simptomë kryesore adenomatous hyperplasia - gjakderdhje mitrës. Gjithashtu vini re shkeljes lindje fëmije gratë, menstrual dhe funksionet riprodhuese. Sëmundja është diagnostikuar duke përdorur Histologji dhe karakteristika kryesore janë:

 • një numër i madh i gjëndrave endometrial dhe vendndodhjen e tyre e gabuar;

 • Gjëndra mungesa mes qelizave epiteliale;

 • kanceri endometrial fitojnë degezuar formë, në vend të tuba;

 • Gjëndra fillojnë të formojnë brenda muret e qelizave të epitelit, është e fryrë.


 • Të gjitha tiparet e mësipërme zakonisht kanë shkallë të ndryshme të ashpërsisë dhe manifestimi klinik është hyperplasia atipike adenomatous i endometrium. Atypia Cell është fakti se ata janë të shpejtë dhe kanë tendencë omolodzhuyutsya anaplasia. Kjo është ajo që shkakton qelizat fillojnë të shtohen në mënyrë aktive dhe përfundimisht të shndërrohet në kancer.

  Trajtimi adenomatous hyperplasia endometrial


  Trajtimi i sëmundjes duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrjen e një specialisti, në varësi të fazën dhe formën e sëmundjes. Ka disa metoda themelore:

 • curettage diagnostike dhe hysteroscopy;

 • terapi hormon;

 • kirurgji dhe hysterectomy.


 • Hyperplasia adenomatous edhe pas drogave të rënda terapi hormonale mund të përsëritet, kështu që nëse ju nuk mund të kontrollojë ju duhet të zgjidhni një operacioni.

  Mos harroni se diagnoza në kohë dhe zbulimin e sëmundjeve më të në mënyrë efektive mund të kryejnë një kurs të duhur të trajtimit me komplikime minimale.