Adenocarcinoma gjirit

Adenokarcinoma e gjirit - një lloji të kancerit, në të vërtetë, nje tumor malinj, qe perbehet nga qeliza epiteliale. Sot është sëmundja më e zakonshme e kancerit në mesin e grave (sëmurët 1 e 9 gra në moshës 20-90 vjet). Në vendet e zhvilluara, kanceri i gjirit është duke kaluar nëpër rritur në mënyrë dramatike pas 70 viteve të shekullit XX. Besohet se arsyeja për këtë është se gratë moderne gjatë ushqyerjes me gji natyror rënë në masë të madhe, dhe ulur fertilitetin e fëmijëve në familje.


Lines, forma adenocarcinoma e gjiritDeri më sot, ndajë 2 lloje kryesore të adenokarcinoma gjirit:


 • Kanceri ductal . Tumoret të vendosura direkt në ngushticën e kancerit të gjirit.

 • Lobulyarnыy (lobular) tumor. Tumor prek lobules gjirit (një ose më shumë). • Ka 5 forma Adenocarcinoma:


 • infiltrative tumor kanzeroz ductal - forma më e zakonshme e tumoreve;

 • kanceri inflamator;

 • kanceri palce;

 • Paget kanceri - thithi dhe halo u mundën;

 • Tumor papilare (një formë e kancerit të gjirit ductal) - shumë e rrallë (vetëm 1% e rasteve të regjistruara). • Pronat themelore të tumoreve të gjirit janë drejtpërdrejt të varur në diferencimin e qelizave:


 • Adenokarcinoma shumë i diferencuar i gjirit mban prodhimin funksion, struktura e saj është shumë e ngjashme me strukturën e formuar prej pëlhure.

 • Disa - ose malodyfferentsyrovannaya tumor - ngjashmëri strukturore nuk është aq e qartë.

 • Padiferencuara - është e vështirë për të përcaktuar origjinën e indeve, është konsideruar nga tumoret më të rrezikshme dhe malinje. • Prognoza për adenocarcinoma e gjirit  Moti ndikon shumë faktorë, shefi ndër të cilat është invasiveness e tumorit, që është, aftësia e saj për të rritur në mënyrë dramatike dhe të japë metastaza. Nëse tumori është diagnostikuar me kohë dhe nuk ka arritur madhësinë e më shumë se 2 cm, prognoza në shumicën e rasteve është e favorshme. Ka shenja pozitive: mungesa e metastazë, tumori ishte rritur në tumor indeve është vыsokodyfferentsyrovannoy.


  Trajtimi i adenocarcinoma i gjirit është heqja kirurgjikale kryesisht i plotë i indeve ose rrezatimit kanceri X-rrezeve të dëmtuara dhe të shëndetshme. Kur formë invyzyvniy e kancerit, përveç operacionit, dhe të përshkruajnë një sërë procedurave, rrezatimit, hormonale dhe kimioterapia.