Adenocarcinoma e mitrës

Adenokartsynomoy quajtur tumor mitrës malinje rrjedh nga shtresa e brendshme të mitrës. Zhvillimi i varfër vërejtur në rastet kur tumori përhapur në shtresat e thella të indeve dhe për këtë arsye diagnoza në kohë është më komplekse. Sipas statistikave, vetëm 76% e pacientëve në studimet treguar rezultate pozitive.

Llojet e adenocarcinoma mitrës


Ka tre lloje kryesore të sëmundjes:

 • Shumë të diferencuara adenocarcinoma e mitrës. Në këtë rast qelizat që ndryshojnë në strukturë nga normale për këtë lloj të rrobave, jo aq shumë. Kur vыsokodyfferentsyrovannoy adenokarcinoma e mitrës ndodh vetëm të rritur madhësinë e qelizave dhe të zgjerojnë berthamat e tyre.

 • Moderuar diferencuar adenocarcinoma e mitrës. Nëse sëmundja është nën këtë lloj, ai bëhet një qelizat polymorphism janë të dallueshme, kështu që një strukturë tipike qelizë po bëhet gjithnjë e më shumë. Në qelizat e diferencuara moderuar kancerit adenokarcinoma janë në një gjendje të ndarjes aktive.

 • Nyzkodyfferentsyrovannaya adenokarcinoma e uterusit. Ashtu si në rastin e mëparshëm, qelizat polymorphism shprehur në mënyrë të qartë. Tani ka shenja blerjen e qelizave ndryshuar patologjikisht të indeve të trupit.


 • Qafës Adenocarcinoma Trajtimi


  Simptomat e para të adenocarcinoma mitrës mund të shfaqet në fazën e fundit të sëmundjes. Shumica e grave njoftim lengjet vaginale me një erë faull, fillojnë dhimbje barku. Në mënyrë tipike, duke filluar një proces të shpejtë e humbjes së peshës, ajo ndjen dhimbje në shpinë, këmbët dhe jo rrallë ankohet për dhimbje gjatë raportit seksual. Për të diagnostikuar sëmundjen duke përdorur metodat e mëposhtme:

 • Shqyrtimi nga gjinekologu;

 • strisho citologjike;

 • Ultratinguj legenit;

 • curettage diagnostike;

 • hystreroskopyya me biopsi endometrial.


 • Rreziku është se adenokarcinoma mitrës hormonozavysyma, siç ndodh shpesh në gratë e moshës 50-65 vjet në menopauzë. Qelizat e tumorit kanë tendencë të përhapet në indet afër dhe organe të tjera. Trajtimi i adenocarcinoma mitrës shumë varet nga shkalla e sëmundjes dhe moshës së pacientit. Në fazën e parë, kur tumor eshte ne trupin e uterusit dhe ndikon në organet e tjera janë hequr bashku me shtojca mitrës. Kur ka shkatërrimi i të gjithë trupit të mitrës dhe fillon fazën e dytë të sëmundjes, gjithashtu hequr nyjet limfatike pranë, pasi ato mund të jenë të metastases. Në fazat e mëvonshme të tumorit trajtohen me kimioterapi dhe radioterapi. Në këtë rast, gruaja është nën mbikëqyrjen e specialistëve.

  Fundmi, për trajtimin e adenocarcinoma së mitrës filluar për t'u përdorur terapi hormonale. Kjo metodë është përdorur kur prognoza e adenocarcinoma së mitrës është i pafavorshëm. Nëse pacienti nuk mund të përdorë kirurgji, duke përdorur terapi rrezatimi. Në rikthim ose metastases largët përshkruajnë kimioterapi.
  Për të parandaluar onkologji rekomanduar masa për të reduktuar rrezikun e tumoreve të mitrës. Një grua duhet të trajtojë të gjitha sëmundjet kronike dhe të normalizuar peshën tuaj. Të jetë i sigurt për të shqyrtuar menu dietë injektuar sasi të mëdha të frutave dhe perimeve, produktet e qumështit.

  Për të reduktuar rrezikun e kancerit të ndihmon stërvitje dhe një jetese aktive. Ju duhet të merrni gjithçka me qetësi studimin e stresit dhe të përmbahen. Gratë duhet të kuptojnë rëndësinë e gjinekologu vazhdueshëm vizituar dhe pajtueshmërinë me të gjitha rregullat.