Sa është aborti

Shtatzënia është një periudhë të veçantë në jetën e çdo gruaje që shënoi lindjen e një jete të re në barkun e saj. Për shumë, ky është një rast për lumturi dhe gëzim, por ka situata ku për shkak të gjendjes së tyre shëndetësore apo ngurrimin e tyre për të pasur një fëmijë, një grua vendos që të ketë një abort.
Aborti është aborti, në kundërshtim me rrjedhën e natyrshme të procesit të shtatzanisë dhe për këtë arsye e dëmshme për shëndetin e grave. Dhe shkalla e efekteve përcakton se si aborti është bërë. Në varësi të kohëzgjatjes së shtatzënisë, ka disa opsione për ndërprerje të saj. Këto përfshijnë abort kirurgjik, vakum dhe ilaçe. Dy të fundit janë më pak traumatike për vlerësimin e OBSH.


Sa është aborti mjekësor?
Aborti mjekësor është një metodë e abortit që kryhet me anë të drogës deri në 9 javë. Këto droga të përshkruara nga mjeku, dhe shitja e tyre në farmaci kryer në mënyrë rigoroze në recetë. Në zemër të si abortit mjekësor, është efekti i këtyre barnave. Në thelb ato shkaktojnë sulm hormonal në gratë, synon dëbimin e fetusit dhe provokon një abort.

Si mund të ajrit (vakum) abortin?

Aborti vakum është ndërprerja e shtatzënisë për deri në 20 ditë pas periudhës vonesë. Shtatzënia, i cili në aspektin e kalon limitin e specifikuar, në këtë mënyrë nuk ndërpritet. Kufizime të tilla janë, për shkak se çdo ditë shtesë fruta bëhet më të mëdha dhe kështu ajo do të merrni më e vështirë. Më shtatzënisë, gruaja do travmatychnee për ndërprerjen e saj.
Emri "vakum", tregon se si të bëjë abortin mini. Grua nën anestezi lokale kryerjen vakum aspiratën vezë nga mitër duke përdorur një pajisje të veçantë. Parimi, siç është aborti mini, ngjan veprimin e pompimit, dhe merr vetëm disa minuta. Gjatë kësaj procedure, membrana fetusit ruptures frytshëm, dhe ai i shpëton nën presionin e mitrës në tub.Sa është aborti kirurgjik?
Aborti kirurgjikale ka një tjetër emër jozyrtar - "scraping". Zakonisht kjo procedurë kryhet nën anestezi të përgjithshme grua. Obstetër-gjinekolog me një instrument të veçantë që i ngjan një lugë mprehur jashtë, bën pastrimin e mitrës, endometrial shtresë vыskablyvaya të lartë, me të cilin një embrion është shkatërruar dhe të hiqet.
Aborti kirurgjikale është më aborti traumatik mënyrë mund të çojë në pasoja serioze. Për shkak se procedura është kryer Doktor "kontakt", në rrjedhën e birë aksidentale të murit të mitrës ose heqjen jo të plotë të embrioneve të mbetura, të cilat nga ana e kërcënon hapjen e gjakderdhje, inflamacionit dhe infeksionit.


Si aborti ishte më parë?
100-200 vite më parë, gratë që për arsye të ndryshme vendosur të ndërpresë shtatzëninë erdhi u kthye për herë të parë me metodat tradicionale, mes tyre heqjen e peshave (p.sh. kova me ujë), si dhe përdorimin e një zierje e bimëve që nxisin kontraktimet e mitrës. Këto teknika artificialisht provokuar abort. Nëse keni arritur rezultatin e dëshiruar me këto mjete të dështuara, pastaj u kthye për të abortit mami. Puna e saj ishte për të birë hala nëpër membranat, duke rezultuar në abort. Shpesh si rezultat i këtyre manipulimeve shëndetësore serioze grave të rrezikshme, të cilat në fund të fundit çoi në varfëri, dhe në disa raste shtatzënë vetëm vdiqën.

Sigurisht, metodat moderne të abortit ndryshojnë në atë se si abort para. Sot ajo është procedurë e legalizuar dhe relativisht të sigurt se është kryer në spitale. Metodat e reja të abortit në drejtim të kujdesit të aftë mjekësore dhe pajisje të mirë mjekësore lejojnë për të mbrojtur gratë nga komplikimet e mundshme të kësaj procedure.