Si të merrni shtatzënë pas abortit

Nuk është sekret që për abort të trupit të femrës nuk shkon pa u vënë re, dhe ndonjëherë ndodh që të merrni shtatzënë pas problematike. Por në mënyrë individuale, përveç shanset e shtatzënisë në të ardhmen varet nga lloji i abortit. Pra, le të flasim më shumë për atë që probabiliteti i gjetjes shtatzënë pas një aborti dhe të bëjë atë.

Pse pas një aborti është e vështirë të krijoj?


Ndonjëherë zonjat nuk kanë probleme me shtatzëninë pas dy ose më shumë aborte, por shpesh është e vështirë për gratë për të marrë shtatzënë pas abortit të parë, ata madje pyesin nëse është e mundur. Me saktësi absolute për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje nuk ka, të gjitha varet nga organizmit të femrës. Megjithatë, në shumicën e rasteve (90%) shtatzënia e mëposhtme konsultime ekspertësh dhe kalimin trajtimin e duhur. Duhet gjithashtu të marrë në konsideratë faktin se shtatzënia më e mundshme pas abortit mjekësor se pas mini-abortit ose kirurgji të plotë. Kjo është logjike - sa më shumë dëme të trupit, aq më shumë probleme do të dalin në të ardhmen. Nëse aborti kirurgjik është plagosur shtresa e brendshme e mitrës, embrioni dhe për këtë arsye është e vështirë të bashkëngjitni. Gjithashtu, pas operacionit mundur dështime, si qafën e mitrës nuk mbajnë fryte. Përveç aborti provokon sfond hormonal, e cila gjithashtu mund të çojë në varfëri. Ekziston edhe një rrezik i konfliktit Rezus kur një grua bëhet shtatzënë rezus negativ fetusi pas abortit me faktorin Rh-pozitiv në gjak. Antitrupat mbetet në gjakun e gruas, duke shkatërruar qelizat e gjakut të fetusit. Megjithatë, gratë me Rh negativ, bëni aborti është rekomanduar me forcë.

Por ia vlen të thënë përsëri se të gjitha varet në shëndetin dhe moshës së gruas së afatit, e cila ishte bërë abortin. Rinj gruaja, dhe aq më pak probleme shëndetësore e saj, më e lartë mundësia e gjetjes shtatzënë. Dhe në qoftë se aborti ishte një mjekësore dhe një shumë të hershme, shanset e shtatzënisë të mëtejshëm nuk është zvogëluar.

Kur mund të merrni shtatzënë pas një abort?


Shpesh shkaku i një abortit të dytë është injoranca e femrave gati kur të bëhet shtatzënë pas një aborti, dhe lirimin e parë e frutave është në vijim, si pasojë e problemeve me sistemin riprodhues. A është e mundur për të mbetur shtatzënë menjëherë pas abortit, ka një periudhë "të sigurt"? Të thuash të drejtën, shtatzënia mund të ndodhë më pak se një muaj pas abortit. Ditën në të cilën ka pasur një abort, konsiderohet dita e pare e ciklit menstrual, kështu që shtatzënia mund të ndodhë brenda 2 javësh pas abortit. Por ia vlen të kujtohet se u kthye në seks, mjekët rekomandojnë rreth 10 ditë pas abortit, kur të drejtuar shkarkimin nga traktin gjenital të mos lëkundur infeksion në mitër.

Pra, merrni shtatzënë menjëherë pas një aborti është e mundur, por nuk duhet ta bëjnë këtë për të paktën 3 muaj pas. Për shkak se aborti është e vështirë për trupin e femrës, dhe rimëkëmbjen e nevojshme pas stresit. Nëse jo, shanset e shtatzënisë kishte një fund të lumtur, më shumë gjasa, do të përfundojë në dështim

Si të merrni shtatzënë pas abortit?Siç u përmend më lart, ideja shpejt të mbetur shtatzënë pas një aborti, ju duhet të hidhni. Dhe jo për shkak se kjo është e pamundur, dhe kjo është e rrezikshme për shëndetin tuaj. Prandaj është më mirë që të planifikojnë shtatzëninë, pasi do të jetë të paktën 3 muaj pas abortit. Çka nëse unë nuk mund të merrni shtatzënë? Ky prodhim mund të jetë vetëm një - për të shkuar në gjinekologu. Mos ngushëlluar veten në mënyrë që trupi reagon ndaj marrjes së pilulave kontraceptive që duhet kohë për të arritur "kimi". Kjo nuk është e vërtetë, në të kundërtën, pasi të vezoreve pushim të fillojë të funksionojë në mënyrë më aktive, dhe në qoftë se shtatzënia nuk ndodh, atëherë ka probleme dhe kanë nevojë për një specialist për t'u marrë me të dhe më shpejt më mirë.