Sa është aborti mjekësor

Aborti - hap përgjegjës që mund të ketë pasoja të pariparueshme për shëndetin, në qoftë se ju bëni atë vetë. Sot, aborti mjekësor është e butë të mjaftueshme dhe një metodë alternative e kirurgjisë.

Çfarë është një aborti mjekësor dhe se si ndodh?


Ilaçet Aborti - një shkelje e shtatzënisë normale duke përdorur farmaceutike të veçanta. Në zemër të përgatitjeve që përmbajnë mefypryston substancë aktive. Këto janë droga si Mefyhen, Nefypreks, Mefypryston dhe të tjerët.

Përparësitë kryesore të abortit mjekësor:

 • nuk ka nevojë për të qëndruar në spital;

 • përjashton kirurgji dhe narkozë aplikimit;

 • gjasat e ulët e komplikimeve;

 • të përshtatshme për gratë që kanë lindur fëmijë.


 • Si është procedura aborti mjekësor?


  Mekanizmi kryesor i veprimit të barnave - formulimin e pezullimit për disa orë në progesterone një gruaje, e cila është përgjegjëse për sigurinë e fetusit. Mungesa e saj çon në shkëputjen e vezën dhe pastrimin mitrës së frutave.

  Pra, si mjekësore procedurë kryhet aborti? Para se të vendosni mbi pllakat e abortit, të jetë i sigurt që të konsultoheni me një specialist. Vetëm një mjek mund të saktë të përcaktuar dozën e duhur në bazë të një diagnozë të plotë dhe karakteristikat individuale të pacientit. Kjo do të përjashtojë contraindications mundshme dhe pasoja fatale për gratë organizëm në vetë-pranimit.
  Në fazën e parë gruaja dhënë informacion në lidhje me metodën dhe pasojat e tij të mundshme. Gjithashtu lëshuar të gjitha dokumentet e nevojshme.

  Pastaj ajo merr ilaçe dhe për disa orë nën mbikëqyrje mjekësore. Kur, në rrjedhën normale të procesit, ju mund të shkoni në shtëpi. Megjithatë, ju duhet të aksioneve deri paraprakisht te mjeku të gjitha përgatitjet e nevojshme dhe rekomandime për pritjen e mëtejshëm.
  Pas marrjes pilula mund të jetë gjakderdhje dhe dhimbje.
  Në fazën e ardhshme (pas 36-48 orë) pritjes emëruar Prostoglandin (Misoprostol, Myrolyut etj). Shpesh, refuzimi i fetusit ndodh gjatë ardhshme 12 - 48 orë.

  Në mënyrë tipike, drogës është tolerohet mirë nga shumica e grave. Shpesh refuzimi i fetusit, manifestohet si menstruacioneve, por më intensive dhe e dhimbshme. Por në disa raste mund të jetë diarre, vjellje ose dhimbje koke.
  Pas 2 - 3 ditë monitorimi kryhet me ultratinguj. Nëse diagnostifikimi tregojnë se departamenti nuk ndodhi - mund të caktohet për të barnave të reja.
  Pas 10-14 ditë pas mjekimit të parë, të bëjë studim me ultratinguj përsëritet. Diagnoza ndihmojë në identifikimin se mitra nuk është veza e fekonduar. Përndryshe duhet të mbështetet në aspiratës vakum.

  Aborti - një goditje e madhe për shëndetin e trupit. Pra, pas marrjes abortit mjekësor, një grua duhet të kini kujdes dhe më të shërohen.
  Aborti Tablet janë më të butë e mënyrave dhe lejon grua të shëndetshme shpejt çlodh, dhe më vonë, të paturit e një fëmijë të shëndetshëm. Por si vazhdon abortit mjekësor, në masë të madhe varet nga kohëzgjatja, si dhe mjeku kompetent dhe i kualifikuar i cili do të kryejë një abort dhe monitoruar gjendjen tuaj pas.