Aborti i detyruar

Aborti i detyruar quhet ndërprerje të qëllimshme të shtatzënësisë për deri në 28 javë. Gratë Perkujtimore aborti mund të kryhet vetëm për periudhën 12-javore, dhe 13-28 javë - për shëndetin dhe arsye sociale.
Indikacionet për abort
Indikacionet mjekësore përfshijnë nënën rënda sëmundje, sëmundje të rënda të zemrës, veshkave, mëlçisë, tiroide, tuberkulozi, çrregullime mendore, tumoret. Kjo përfshin zhvillimin e pahijshme intrauterine të fetusit dhe gjendjen e të rrezikshme për jetën e nënës, shtatzënisë ektopike, gjatë shtatzënisë transferuar efektet negative (rubeolës, rrezatimi), toksiciteti i rëndë, keqformime fetale ose vdekjes.

Contraindication
Këto përfshijnë inflamacionin gjenital, infektive dhe proceset në trajtë. Këto shtete kanë nevojë për shërim para make abortit. Ju nuk mund të ndërpresë një shtatzëni, kur aborti ishte kaluar më pak se 6 muaj më parë.
Llojet e abortit
Teknika varet nga kohëzgjatja e shtatzënisë.

 • Për deri në 3 javë kryerjen e aspiratës vakum fetusin. Shpesh nën anestezi lokale thithje vezë përdorur cannulas dhe presion negativ.

 • Nga 6-7 javëve të shtatzënisë bëjnë abortin mjekësor. Ajo përjashton kirurgjisë dhe është bërë duke përdorur drogë.

 • Mandati i 5-12 javësh përfshin heqjen e vezën dhe scraping zgavrën e mitrës. Nën hyrjes intravenoz anestezi nëpërmjet vaginës në mitër zgjerimin dhe lugë kirurgjikale (kyuretkoy) hall përmbajtjen.

 • Në një datë të mëvonshme (13-28 javë) të kryejë punë "artificiale". Në fshikëz fetusit pour kripur hypertonic, mitrës reduktuar - dhe fryti del. Gjithashtu nuk e përjashtoi mundësinë e cezariane.


 • Pasojat e abortit të indukuar


  Komplikimet e aborteve ndarë në fillim dhe në fund.

  Në fillim:

 • lëndimi dhe vrimë e murit të mitrës;

 • gjakderdhje;

 • Heqja jo e plotë e vezëve fetusit;

 • Komplikime infektive.


 • Vonë:

 • infertilitetit dhe abort;

 • rreziku i Endometrioza, fibroids mitrës;

 • shtatzëni ektopike;

 • mosfunksionim menstrual.