Sa është aborti

Çdo grua që vendosi që të ketë një abort, sigurisht, e dinë se kjo procedurë është mjaft e komplikuar dhe mund të ketë një numër të pasojave negative. Megjithatë, jo të gjithë të vetëdijshëm se aborti është të dhënat që mjeku kryen manipulimin kirurgjikale dhe si fetusi është nxjerrë nga mitër. Ndoshta në qoftë se pacientët është përshkruar në teknikën detaje siç është aborti, atëherë më shumë se gjysma e grave nuk pranoi të nga kjo sipërmarrje. Drop përshkrim të detajuar të kirurgjikale abort apo vakum aspiratës, dhe të flasim për mënyrën se si abortit me ilaçe.


Sa është aborti mjekësor?Më të butë dhe më pak i rrezikshëm është aborti ilaçe, e cila është bërë duke marrë drogë specifike. Në përgjithësi, aborti mjekësor është nën mbikëqyrjen dhe në përputhje me udhëzimet e qarta mjekun. Vetëm një specialist duhet të zgjidhni drogës drejtë, dozen, dhe pastaj, pa dyshim, mungesën e kontrollit të fetusit në mitër.
Pilula e abortit është pasi ajo mori dozën e parë të drogës, në mënyrë që ajo fillon gjakderdhje si një shenjë e abortit të hershëm. Në këtë kohë, një grua bllokuar prodhimin e progesterone mirëmbajtjen e nevojshme dlch të shtatzënisë, fetusi vdes.

Gjakderdhje mund të ndodhë për dy javë dhe shoqërohet me dhimbje në bark, dobësi, marramendje, vjellje dhe ndonjëherë të vjella. Por, pavarësisht nga manifestimit të dhimbshme, aborti mjekësor është sot konsiderohet metoda më e sigurt.
Procedura si aborti mjekësor është më pak traumatike për sistemin riprodhues të femrës dhe shëndetin e përgjithshëm. Kjo teknikë eliminon (me përjashtim të rasteve kur veza e fekonduar nuk ka ardhur plotësisht) kirurgji, respektivisht, dhe gjasat e dëmtimit të qafës së mitrës ose murin e mitrës, mundësinë e infeksionit dhe efekteve të tjera.

Kushte minimale për përdorimin e kësaj metode - eshte:

  • Termi shtatzënisë jo më shumë se 6-7 javë;

  • Përjashtimi i shtatzënisë ektopike;

  • disa sëmundje të nënës.