Aborti i detyruar

Aborti apo ndërprerja e shtatzënisë është quajtur aborti në medustanovi obstetrik. Aborti në vende të tjera dhe në specialistë private është i paligjshëm (për këtë legjislacion të përgjegjësisë penale).

Llojet e abortit


Aborti mund të bëhet në mënyra të ndryshme:

 • Vakum aspiratë. I përshtatshëm për deri në 5-6 javë të shtatzënisë. Zgjerimi i shtatzënisë pa ndërprerë futjen e kanalit cervikal në majë mitrës, e cila është e lidhur me pajisjen krijon një vakum. Me vezë pllenohet saj ndan nga murin e mitrës.

 • Aborti Instrumental. Zbatohet për 12 javë të shtatzënisë. Përdorimi i instrumenteve të veçanta zgjerimin ekzekutuar e mitrës dhe pastaj scraping sipërfaqen e saj të brendshme dhe për të hequr vezën e pjelluar.

 • Aborti i detyruar me drogës Mifehin (mifepristone, RU426). Drejtimin e deri në 8 javë të shtatzënisë. Në prani të një femër mjek merr tre tableta. Pas 1-2 ditëve ajo duhet të fillojë gjakderdhje, duke treguar refuzimit vezë.

 • Administrata Yntraamnyalnoe e zgjidhjeve hypertonic. Përshtatshëm 13-28 javë të shtatzënisë. Në tub cervikal kanalit është futur me një gjilpërë të gjatë për të shpojnë membranave. Në amnion pastaj administruar zgjidhje hypertonic.


 • Pasojat e abortit


  Aborti, pavarësisht nga mënyra e ekzekutimit është një goditje serioze për shëndetin e grave. Në fund të fundit, kur aborti:
  Së pari, ka një dështim hormonal, duke çuar në mospërputhjet endokrine dhe sistemin nervor qendror;
  së dyti, mund të ndodhë mjet mitrës thyej mur operacionale;
  Së treti, vezë pllenohet nuk mund të hiqen plotësisht, e cila çon në inflamacionet e ndryshme.
  Përveç kësaj, aborti mund të çojë në sterilitet, sëmundjet gjinekologjike rëndim, i shtatzënisë ektopike, aborte spontane.

  Aborti i detyruar - nuk është vetëm të ndërpresë një shtatzëni të padëshiruar, ajo ndërpret jetën e palindur, por një person që jeton, e cila përbën një problem serioz etik për të dy gratë dhe për shoqërinë.