Aborti kirurgjikale

Përkundër faktit se gjatë dekadës së fundit ka pasur mënyra alternative të abortit, operacioni aborti (instrumental) nuk e ka humbur rëndësinë e saj dhe është përdorur kur metodat e tjera nuk janë efektive.
Indikacionet abortit instrumental janë të kufizuara, si me të gjitha metodat e abortit klasik është më i rrezikshëm në drejtim të komplikime. Por në rastin e një abort të dështuar duke përdorur aspiratën vakum (boshllëk) aborti apo aborti mjekësor, dhe në kushtet e vona të shtatzënisë pacienti dhe mjekët nuk kanë zgjidhje.


Aborti Instrumental


Aborti Instrumental përfshin kontaktin e drejtpërdrejtë me instrumentet kirurgjike indet fetale që janë nxjerrë mekanikisht nga mitër. Kjo procedurë është traumatike për trupin, pavarësisht nga trajnimi dhe mjeku mund të ketë komplikime të rënda në lidhje me fertilitetin e grave.
Për të gjithë siklet gjatë pas procedurës ndikon negativisht në gjendjen e përgjithshme dhe cilësinë e jetës së pacientit.

Si abortin kirurgjik?


Aborti kirurgjikale bëhet nën anestezi të përgjithshme. Kjo zgjedhje shpjegohet nga fakti se procedura duhet të përfundojë relaksim të muskujve dhe për të shmangur siklet psikologjik dhe fizik të pacientit gjatë operacionit.

Lloji i anestezi përcaktohet nga mjeku, pas një komunikimi të detajuar me grua, me të gjitha karakteristikat e tij dhe sëmundjeve të lidhura. Është e rekomanduar që të përmbahen nga të hahet për 12 orë para operacionit. Një droga të mirë-zgjedhur dhe trajnimi adekuat i pacientit të siguruar rrugën e lehtë jashtë anestezi pas procedurës.
Kjo ndërhyrje, mesatarisht zgjat rreth dyzet minuta. Kryer nga një gjinekolog kualifikuar në një dhomë të pajisur posaçërisht. Në kryerjen e një abort kirurgjike janë gjithmonë dy faza - zgjerim (zgjerim) dhe curettage (scraping).

Në fazën e parë, mjeku duke përdorur expanders kirurgjikale tregon qafën e mitrës. Ky komplikim serioz që është i lidhur me këtë pjesë të ndërhyrjes - pamjaftueshmërinë e qafës së mitrës, pra, shtatzënisë mëvonshëm kërkuar, qafën e mitrës do të jetë në gjendje të qëndrojnë të mbyllur, duke shkaktuar punës parakohshme në faza shumë të hershme.
Faza e dytë dhe më e rëndësishme e abortit instrumental është curettage. Nëpërmjet një mitrës hapur mjeku fut kyuretu (mjet të veçantë në formën e një lugë) dhe heq fetusin. Pastaj, tërësisht të pastër zonën përreth mitër, për të rastësisht lënë indet grimcat e embrionit.


Pasojat e abortit kirurgjik


Pas abort kirurgjik mund nablyudetsya komplikime në vijim:

  • diktim apo edhe gjakderdhje - zakonisht shfaqet gjatë operacionit, ose në periudhën e hershme postoperative kur gruaja është nën vëzhgim. Me gjakderdhje duhur ndihmon janë ndalur dhe trupi është restauruar;

  • Infeksioni - një shkak i zakonshëm i trajtimit te mjeku pas një mjet aborti që është e lehtë për të dyshuar sekrecionet. Nëse vëreni një nuhatje shkarkimit të pakëndshme gjelbër - menjëherë të kontaktoni gjinekologun tuaj;

  • infertilitetit - i lidhur me fazën e dytë të operacionit kur vыskablyvaetsya endometrium, duke lënë një mbresë në vend;

  • qafës së mitrës pamjaftueshmëri - normalisht nuk lejon një grua për të bërë një fëmijë.  • Aborti mjekësor apo kirurgjike


    Nëse ju keni një zgjedhje - sigurisht me vlerë e konsideruar si një abort alternative mjekësore. Efektiviteti i saj është shumë i lartë, dhe frekuenca e komplikime krahasuar me orkestrim analog. Gratë janë shumë më të mirë të tolerojë procedurën, dhe trupi nuk është i ekspozuar ndaj stresit të tilla si aborti kirurgjik.