Aborti Farm

Aborti farmakologjike (kimike, mjekësore) - një metodë e abortit duke përdorur drogë që nuk kërkojnë procedurat kirurgjikale.

Përshkrimi dhe metodat e abortit të fermës


Aborti farmaceutike të prodhuara në shtatzëni për 6 javë. Efektiviteti i metodës është rreth 95-98%. Metodat e abortit përfshin dy faza.

 • Faza e parë është kryer marrjen histori, ekzaminimin dhe me ultratinguj shtatzënë, atëherë pacienti merr mifepristone. Kjo bllokon drogës efektin e progesterone steroide, duke rezultuar në embrion ndërprerë komunikimin në endometrium, dhe aftësinë kontraktil mitrës muskujt rritet.

 • Faza e dytë (dy ditë) japin pacienti të marrë Misoprostol, duke rezultuar në të reduktuar fort mitrës dhe veza e fekonduar del. Mjeku kontrollon procesin duke përdorur ultratinguj.


 • Të dy fazat e stafit mjekësor të pacientit re çdo dy orë. Kontrolloni me ultratinguj të kalojnë dy ditë pas një aborti kimike. Pas një në dy javë bëjnë përsëritet ultratinguj dhe provim legenit.
  Avantazhet e metodës:

 • aborti pacient i jashtëm;

 • ishte traumatike;

 • nuk kërkon anestezi të përgjithshme;

 • ka komplikime në formën e mbështjelljes, dhëmbëza, infeksionit të mitrës;

 • aftësia për të krijoj është restauruar ciklin e ardhshëm menstrual.


 • Komplikimet e mundshme të fermës abortit


  Komplikimet e abortit të tilla përfshijnë:

 • gjakderdhje mitrës;

 • dhimbje barku;

 • përzier, të vjella, diarre;

 • ethe, të dridhura,

 • reaksione alergjike;

 • në qoftë se një abort të plotë të ndodhë, një shtatëzani të mundshme ektopike.


 • Kundërindikacionet:

 • Defektet anatomike e mitrës, tumoret, plagët, anomalitë e zhvillimit;

 • sëmundje inflamatore e vezoreve dhe mitrës;

 • dëmtim i veshkave ose hepatike;

 • Forma të rënda të astmës;

 • koagulimit të gjakut dhe anemi të moderuar dhe të rëndë.