Aborti tabletë

Në rastin e shtatzënisë së padëshiruar, shumë femra kërkojnë kujdes antenatal me qëllim që të ketë një abort. Nëse jeni duke scraping vezën e pjelluar nga mitrës, kjo procedurë kryhet zakonisht në sallën e operacionit nën anestezi të përgjithshme. Një ndërhyrje e tillë mund të ketë pasoja shumë të rrezikshme, si rezultat i një abortit dështuar, një grua mund të humbasin jo vetëm që të bëhet një nënë, por edhe jetën e vet. Kjo çon shumë në frikë scraping, dhe ata janë të interesuar në nëse një pilula e abortit, pa kirurgji dhe anestezi. Kjo metodë e abortit nuk ekziston, dhe kjo është, si të thuash, më të butë të trupit.

Çfarë është një abort duke përdorur pilula?


Ky lloj i abortit u shfaq kohët e fundit dhe është e njohur në më shumë se tridhjetë vende. OBSH konsideron tableta ose metodë e sigurt abortin mjekim. Bazuar në emrin ju mund të mendoj se aborti është kryer duke marrë drogë. Efikasiteti i saj është 95-98%, e cila kryesisht varet nga pilula korrekte skemës përcaktim dhe shtatzënisë.
Shumë pacientë kujdesi para lindjes menjëherë të lëshojë kur lexuar abortin tabletë, deri kur kjo ka kuptim për të përdorur atë. Ky lloj i abortit kryhet vetëm 6-7 javë.

Barnave të përshkruara përfshin përbërës kryesor aktiv - mifepristone - hormoneve sintetike. Pasi në trup, ajo bllokon veprimin e hormonit të përgjithshëm që mban shtatzënisë - progesterone. Kështu, zhvillimi i vezën do të ndalet. Në fazën e dytë të tabletave abortit mjekësore që përmbajnë prostaglandins (Misoprostol) që shkaktojnë kontraktimet e mitrës, që do të thotë se ka një gabim, se heqja vetë embrioni.

Sa është tableta abortit?


Një grua që dëshiron të bëjë abortin mjekësor, vizitoni një gjinekolog dhe me ultratinguj studim për të konfirmuar diagnozën, dhe zgjidhja e shtatzënisë përjashton shtatzëni ektopike. Aborti tabletë kryhet si më poshtë:


  • Në ditën e parë të dhënë atë për 1-3 pilula mifepristone (emri tregtar mifehin, myfepreks, myfolyan). Pas pijshëm mjekësi, pacienti mbetet në spital për një orë nën mbikëqyrje mjekësore për të monitoruar shëndetin e saj.

  • Pas 36-48 orësh pas marrjes mifepristone gjinekolog shqyrton një grua dhe i jep Misoprostol e saj, për shkak të cilat ka diktim. Pacienti Posposterihavshy për 3-5 orë, ajo lëshuar në shtëpi.

  • Pas 10 ditësh, një grua duhet të shihni mjekun tuaj për një kohë të tretë për kontrollin me ultratinguj, ekzaminim gjinekologjik.


  • Abortit Tablet: avantazhet dhe disavantazhet


    Siç mund ta shikoni, ky lloj i abortit tërheq që nuk kërkon kirurgji dhe të jetë e mundur në fazat e hershme. Nga rruga, cikli menstrual është restauruar mjaft shpejt - brenda një muaji. Përveç kësaj, aborti mjekësor paktën traumatike si endometrium nuk është dëmtuar.
    Megjithatë, metoda konsiderohet papërsosur. Kur përdorni pilula e abortit pasoja për trupin e femrës të ndodhë. Nëse, për shembull, nuk do të ketë refuzimi i vezën duhet mini-abort (aspiratës vakum). Me përjashtimin e vezën është nganjëherë gjakderdhje aq i fortë i mitrës që kanë nevojë për kujdes mjekësor. Rastësisht, mund të shkaktojë efekte të pakëndshme anësore: të vjella, vjellje, dhimbje në fund të barkut, reaksion alergjik dhe të rrisë presionin.

    Kundërindikimet për të kryer tableta abortin është shtatzëni ektopike, veshkave, gjëndra veshkave dhe mëlçisë, traktin e tretjes, gjaku, tumor dhe proceset cistike në legen, mbresë në mitër.