Pilula e abortit

Sigurisht, aborti - një procedurë të diskutueshme. Nga njëra anë, kjo është një ndërhyrje serioze me proceset biologjike të trupit, të cilat nganjëherë çon në pasoja shumë negative. Nga ana tjetër, aborti - është e pamoralshme, dhe, për më tepër, një mëkat i madh, në aspektin e arsye fetare. Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha të mësipërme, numri i shtatzënive të ndërpritet artificialisht nuk është zvogëluar. Dhe ju shihni, situata janë të ndryshme, dhe nganjëherë aborti - i vetmi vendim të drejtë. Në mënyrë tipike, një grua erdhi tek ai qëllimisht, me njohuri të plotë për pasojat.

Mjekësia moderne ofron pacientët të cilët dëshirojnë për të ndaluar nga një shtatzëni e paplanifikuar dy mënyra - një pilulë dhe abortit kirurgjikale. Mbi rreziqet dhe karakteristikat e pastrimit kirurgjik është i njohur për shumë njerëz, madje edhe disa të dorës së parë. Dhe kjo është ajo që aborti mjekësor që shkaktojnë pilula e abortit ndërmarrë dhe deri kur mund të bëjë të flasim në këtë artikull.

E cila është më e mirë - aborti pilulë?Pilula e abortit duke përdorur një metodë relativisht e re e abortit. Kryerja e kësaj procedure duke marrë drogë të veçanta. Në kohët e zvogëlon rrezikun e komplikimeve që shpesh ndodhin në kirurgji. Tabelat në vend të abortit klasike për të shmangur:


 • infeksion dhe dëmtimi i mureve dhe qafën e mitrës;

 • nuk kërkojnë anestezi;

 • të japë efekt relativisht të butë në trup.


 • I vetmi tipar i Pilula abortit - kjo është përdorimi i lejuar vetëm në shtatzëninë e hershme.

  Aborti Pilula - thelbi i procesit  Tashmë nuk është sekret se aborti rregullat mjekim kryhet në dy faza duke përdorur pilula mifepristone dhe Misoprostol:

 • Faza e parë përfshin marrjen e drogës, në mënyrë që të privojnë embrionin e ushqyesve, e cila nga ana çon në vdekjen e tij.

 • Faza e dytë është shkurtim i mitrës intensive ndjekur nga dëbimin e fetusit. Kjo mund të shoqërohet me një diktim të vogla dhe gjakderdhje me bollëk, dhimbje, vjellje, dhe kështu me radhë. D. • Ajo që është e rëndësishme të dini para se të abortit mjekësor?

  Para së gjithash, mos harroni se edhe një procedurë relativisht e sigurt aborti nuk është kryer në shtëpi. Së pari, për shkak të rrezikut të gjakderdhjes e harlisur që mund të shkaktojë vdekjen. Së dyti, mjeku duhet të monitorojë se veza e fekonduar kthyer plotësisht për të shmangur infektimin organizëm.

  Për më tepër, para se të marrë pilulën e parë të vërtetë konstatuar termave shtatzëna përcaktuara, kryhet me ultratinguj dhe laborator të tjera diagnostike për të verifikuar mungesën e contraindications për abortin.
  Pas gjysmës së parë të drogës të pacientit, nëse procedura është kryer në klinikë, duhet të mbikëqyret gjatë dy orët e para. Pastaj, me rekomandime të veçanta, në të cilin rast ju duhet të kërkoni ndihmë, ju mund të shkoni në shtëpi. Gjithashtu, kjo procedurë është kryer në një spital.

  Pa marrë parasysh se në çfarë rrethana pilula e abortit marrë, delimiting studim, i kryer jo më vonë se 15 ditë pas pranimit, duhet të jetë i detyrueshëm.

  Kundërindikimet për abort duke përdorur pilula  Është e nevojshme që të refuzojë abortit mjekësor nëse ekziston dyshimi më i vogël i shtatzënisë ektopike. Gjithashtu procedurë ndalohet për pacientët:

 • me sëmundje akut ose kronik i veshkave dhe të zemrës;

 • në prani të fibroids ose tumoreve malinje;

 • paralelisht duke marrë medikamente të caktuara.