Jeta seksi pas një aborti

Shërim fizik të trupit të femrës pas abortit ndodh në 2-4 javë. Kjo është, në teori, në komplikacione mungesa postabortnыh, periudha maksimale e mospërdorimit nga jeta intime - një muaj. Megjithatë, mjekët e konsiderojnë opsion ideal kur rivendosjen jetën seksuale pas një aborti ndodh në fund të menstruacioneve të parë pas abortit.

Aspekti psikologjik i aktivitetit seksual pas abortit


Të krijojë jetë normale seksuale pas një abort shumë gra të parandaluar atë faktorët psikologjik. Pacientët të prekshme emocionalisht dhe psikologjikisht janë shumë të vështira për të tolerojë periudhën pas abortit, ata përjetojnë ndjenjat e dhimbshme e fajit, keqardhje, pendim. Mes këtij shteti ekziston frika, frika e marrëdhënieve seksuale, deri në një mungesë totale të interesit në seks. Disa gra të fillojë urren të gjithë njerëzit, sepse ata besojnë se rrënjët e vuajtjeve të tyre. Natyrisht, në një situatë të tillë dhe gjuha mund të jetë në lidhje me ndonjë aktivitet seksual për një kohë të gjatë pas abortit. Kjo situatë përfundimisht kalon, interesin në jetën intime mbrapa. Por në disa raste ju mund të kenë nevojë për ndihmë psikologjike.

Ndërkohë, ka një tjetër kategori e femrave, ata e shohin abortin si diçka normale dhe natyrale. Të pacientëve të tillë sa më shpejt të jetë e mundur për të filluar jetën seksuale pas një aborti, dhe shpesh as të presin për një mjek kushte të pranueshme.

Jeta intime pas abortit mjekësor


Jeta seksi pas abortit mjekësor rekomandohet që të fillojë jo më herët se dy javë pas abortit. Në qoftë se ajo ishte rezultat i një tërheqje të pjesshme të vezën dhe pasuese aspiratës vakum ose curettage, periudha e mbajtjes duhet të rritet për 3-4 javë.

Ajo do të duket, pse duhet të përmbahen nga aktiviteti seksual pas abortit mjekësor, si dëmtimin mjet të mitrës, i cili është i pranishëm në llojet e tjera të abortit, mjekim ndodh. Po, me të vërtetë, mitra instrumentale nuk është dëmtuar, por pas çdo aborti është hapur qafën e tij dhe shkëputje masive e endometrium, dhe kështu ka gjasa të infektuar. Qafën e mitrës është lënë e hapur për disa ditë, rreziku i infeksionit në këto ditë është shumë e lartë. Jeta seksi pas abortit mjekësor duhet të shtyhet edhe për shkak të pranisë së shkarkimit postabortnыh, ata zakonisht ndodhin brenda 1-2 javësh pas miratimit të agjentëve të tjerë dështuar.

COCs që mjekët rekomandojnë që të fillojë menjëherë pas abortit janë shumë të rëndësishme në periudhën e rimëkëmbjes së aktivitetit seksual, si ajo lejon gratë për të shmangur një shtatëzani të re.

Jeta seksi pas abort kirurgjik


Të krijojë jetë normale seksuale pas aborti kirurgjik është ndonjëherë mjaft e vështirë. Së pari, kjo mund të parandalojë faktor fiziologjik (postabortnыe komplikime të rënda), dhe së dyti, se pas aborti kirurgjik theksuar komponent psikologjik.
Jeta seksi pas abort kirurgjik mund të filluar jo më herët se 4 javë, dhe në qoftë se aborti është bërë pas 12 javëve të shtatzënisë për indikacione mjekësore apo sociale), periudha e mbajtjes është rritur për dy muaj. Nëse ka pasur ndonjë komplikime postabortnыe jeta intime fillon pas largimit të tyre. Iniciuar në fillim gruan kërcënuese për jetën seksuale


  • të rrezikshme për jetën gjakderdhje vaginale;

  • sëmundjet inflamatore të organeve të legenit;

  • infeksion i mitrës.


  • Çështjet e abortit dhe të shtatzënisë duhet të merren seriozisht. Mos harroni në lidhje me kontracepsionin, sepse tashmë marrëdhënia e parë pambrojtur pas çdo abortit - është probabiliteti i një shtatzëni të re. Kontracepsioni pengesë e rëndësishme gjatë rimëkëmbjes së aktivitetit seksual pas abort kirurgjik, kur mitra, në fakt, është e lehtë të ynfytsyruyuschuyusya sipërfaqe plagë.