Statistikat Aborti

Çdo vit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë mbi abortin zgjidhet më shumë se 46 milionë gra. 40% e tyre të gjejnë vetë, të tjerët shkojnë për abortin për arsye mjekësore apo për shkak të rrethanave të jetës.

Statistika abortet në botë


Numri i aborteve në botë ngadalë, por reduktohet. Ky është një plus i rëndësishëm. Megjithatë, mjekët janë të ballafaquar me një problem serioz - abortit penale. Numri i tyre është në rritje në mënyrë të qëndrueshme. Para së gjithash, operacionet e paligjshme zgjidhet rezident i Amerikën e Jugut dhe Afrikës, shumë prej këtyre aborteve janë të ndaluara.

Metodat e paligjshme shpesh të çojë në pasoja të rënda. 70,000 gra, sipas mjekëve, vdesin si rezultat i abortit penale.
Statistikat e abortit sot nga vend vështirë se mund të quhet objektiv - shumë prej tyre as të mbajnë shënime nga ndalimi zyrtar. Dhe akoma:

 • Statistikat më të larta abortit vërejtura në Azi;

 • ndjekur nga Evropa Lindore;

 • Amerika e Veriut llogariten për 21% të transaksioneve të tilla;

 • Evropa Perëndimore - rreth 16%.


 • Statistika abortet në Rusi


  Për një kohë të gjatë vendi ka qenë një udhëheqës në numrin e aborteve. Në 90 vjet që është 3-4 herë numri i aborteve në SHBA, dhe 15 - në Gjermani. Në vitin 2004, OKB-ja ka vënë Rusinë në vendin e parë në botë në numrin e aborteve. Sot kjo shifër është ulur në mënyrë të konsiderueshme, por mbetet shumë e lartë. Sipas vlerësimeve të ndryshme, çdo vit në Rusi mbi abortin zgjidhet nga një e gjysmë në tre milionë gra. Kjo është e vetmja statistikat zyrtare abortit - mjekët thonë se kjo shifër duhet të shumëzohet me dy.

  Vendet e CIS
  Numri më i madh i aborteve në 100 lindje në të gjithë ish-Bashkimin Sovjetik llogariten për Rusinë, e ndjekur nga Moldavia dhe Bjellorusia. Sot prirja është i ngjashëm me CIS ruse. Po, statistikat e abortit në Ukrainë tregon se numri i transaksioneve të tilla ka rënë për 10 vjet nga 2 herë. Përafërsisht 20% e ukrainasve zgjidhet çdo vit për ndërprerjen e shtatzënisë, e cila është rreth 230 mijë gra.