Metodat e abortit

Aborti - është duke u shpëtoj prej shtatzënisë në linjë 22 javë.

Metodat e abortit


Metodat e abortit mund të ndahen në 4 grupe:

 • aborti mjekësor;

 • aspiratë vakum;

 • aborti i dobishëm;

 • metoda popullore.


 • Metoda popullore e abortit


  Vetëm grua shumë e guximshme apo shumë të shkurtër-kthjellët shkon në një eksperiment të ngjashëm në trupin e tij. Mjetet juridike popullore janë shpesh jo të efektshme dhe thjesht e rrezikshme për shëndetin. Vaskë edhe i njohur nxehtë me pluhur mustardë nuk është gjithmonë efektive. Ajo shkakton gjakderdhje të rëndë që nuk mund të ndalet në shtëpi. Shpesh një eksperiment i tillë është vdekja.

  Një tjetër "artizanal" mënyrë është për të marrë një zierje e tansy. Nga fryti i dekompozuar në barkun e nënës dhe shkakton dehje.
  Ka edhe metoda pak a shumë e sigurt të kafshët shtëpiake abortit:

 • zierje të bluaj në një mulli mishit ose blender bar nasturtiums;

 • infuzion e bimëve rrafshuar Club-myshk;

 • zierje e fara karafil harlisur ose karafil grimcuar lulja e fushës;

 • infuzion i vodka lë barberry;

 • gentian trengjyrësh zierje rrënjë.


 • Nuk janë TEAS bimor të tjera, por në ditët e sotme, kur lejohet zyrtarisht aborti budalla të rrezikojnë shëndetin dhe jetën e tyre.

  Metoda e drogës Aborti


  Në mënyrë tipike, mjekët përshkruajnë Mefypryston. Ky medikament redukton mitrës ofrimin progesterone në minimum, duke rezultuar në abort. Kjo metodë është efektive vetëm në linjat 8 javë dhe nuk kërkon anestezi ose kirurgji. Pas 1-2 ditëve pas marrjes së drogës gruaja fillon gjakderdhje dhe shqyer larg veza e fekonduar.
  Vetëm 2% e metodës së aborti drogës nuk është efektive.
  Është e rëndësishme të kujtojmë se vetë mund të rezultojë në dështim ose kanë aftësi të kufizuara vdekje. Prandaj shëndeti duhet të besoni vetëm profesionistë me përvojë.