Seksi pas abortit

Të gjithë, natyrisht, të vetëdijshëm për pasojat të rënda të abortit, por kjo njohuri nuk ndërhyn me operacion për të trajtuar me seriozitetin e duhur. Ndoshta roli i tij është luajtur nga fakti se shenjat e jashtme e një operacioni shtyhet - plagë dhe qepje nuk janë. Dhe në qoftë se asgjë e tmerrshme nuk është e dukshme nga jashtë, gruaja beson se ju mund menjëherë të kthehet në ish-jetës së tij. Por kjo nuk është veçanërisht e nevojshme për të folur për rivendosjen e marrëdhënieve seksuale pas abortit.

Kur mund të ketë marrëdhënie seksuale pas një abort?


Siç u përmend më lart, aborti - një operacion, kështu që pas lëndimit të rëndë. Gjegjësisht, Mukoza dëmtuar e organeve të brendshme, mitra mund të paraqitet në një plagë të hapur. Natyrisht, në këtë infeksion shtetit ritëm brenda thjeshtë. Prandaj, ne duhet të marrë masa për të parandaluar këtë, veçanërisht në qoftë se gruaja planifikon të ketë fëmijë në të ardhmen. Këto masa shqetësim jo vetëm për higjienën personale, por edhe marrëdhëniet seksuale. A mendoni se kjo është e vërtetë vetëm për kirurgji klasike? Dhe këtu dhe atje nuk ka rëndësi se kush ishte aborti, - klasik, ilaçe apo mini-abortit ndaluar, seksi pas të paktën 3 javë. Në përgjithësi, marrëdhëniet intime duhet të rivendoset vetëm pas menstruacioneve parë pas abortit.

Përveç rrezikut të lëkundur infeksionit është një rrezik i shtatzënisë përsëritur. Dhe në qoftë se kthimi në fillim për seks pas klasik apo mini-abort ky rrezik nuk është aq e madhe pas abortit mjekësor seksit të pasigurt ka të ngjarë të çojë në shtatzëni të përsëritura. Një rrezik të tillë të madh që pas marrjes ilaçe që trupi i femrës shpejt rikthen aftësinë e tyre për të krijoj.
Por kjo ndodh që një çift planifikon shtatzënisë pas aborti është kryer sa më shpejt të jetë e mundur të kryejë qëllimin e tij. Desire mirë, por pas abortit të shpejtë të zbatimit të pamundur. Shtatzënia jo më herët se gjashtë muaj pas abortit duhet të planifikohet, pavarësisht llojit të saj. Çdo aborti është e vështirë për të trupit, dhe madje edhe në qoftë se organet e brendshme nuk poshkodzhuvalysya në një proces ende të humbur në funksionimin e këtij manipulimi nuk kalojnë. Këtu, ndërprerje hormonale dhe pasojat tjera të padëshiruara. Pas abortit trupi relativisht shpejt rimëkëmbet aftësinë e tij për të krijoj, por gjuha e një shërim të plotë nuk është. Kjo grua mund të merrni shtatzënë, por garantoj se fetusi do të zhvillojnë normalisht nr. Për më tepër, shtatzënia e hershme pas abortit shpesh rezulton në dështim dhe abortin për arsye mjekësore, si dhe zhvillimin e patologjive të ndryshme të shtatzënisë.

Sa për seks anal pas një aborti, ajo është e ndaluar gjithashtu të paktën 14 ditë pas operacionit. Dhe të lejojë rigjallërimi i aktivitetit seksual i jep mjeku, pasi periudha e paraburgimit varet nga gruaja. Nuk është çudi që seksi anal gjithashtu nuk është e lejuar. Sigurisht, nuk ka rrezik për të marrë shtatzënë, por rreziku i infeksionit mbetet. Përveç kësaj, gjatë marrëdhënieve të gjakut legenit nxitojnë që mitra të plagosur mund të çojë në gjakderdhje.
Kontracepcioni pas abortit


Por edhe pas në përputhje me të gjitha seksin termit pas një aborti duhet të jetë vetëm i sigurt. Metoda më e popullarizuar e kontracepsioni - përdorimin e kondomit, ajo nuk ka mjaft të arsyeshme, sepse jo një siguri të plotë mbrojtje nga shtatzënia e padëshiruar. Prandaj rekomandojmë përdorimin e prezervativëve vetëm të mbrojtur kundër infeksioneve dhe mbrojtjen nga ngjizja gjithashtu përdorin kontraceptive të tjera. Një Gjinekologët Shumica beson se pas një aborti duhet të përdoret vetëm kontraceptivëve hormonal. Ato më të përshtatshme që përmbajnë doza të ulëta të hormoneve. Gjithashtu duke marrë ata të emërojë dhe për të mbrojtur kundër shtatzënisë dhe për të rikthyer ciklin normal të menstruacioneve dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve inflamatore.