Rehabilitimi pas abortit

Kur aborti është e rëndësishme për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve dhe efektet afatgjata. Në këtë drejtim, nevoja për rehabilitim pas abortit nuk ka dyshim.
Kohëzgjatja e periudhës së rimëkëmbjes
Besohet se rimëkëmbja e mitrës pas abortit mesatare është rreth gjashtë muaj. Kohëzgjatja e periudhës së rehabilitimit individualitetin e çdo gruaje dhe varet nga faktorët e mëposhtëm:

 • Metoda e abortit;

 • karakteristikat individuale të organizmit të femrës;

 • Gratë e moshës;

 • shtatzënia në të cilin aborti është kryer;

 • Prania e comorbidities dhe komplikime.


 • Mbulimi i abortit mjekësor është e karakterizuar nga një kurs të shpejtë dhe të favorshme. Megjithatë, me një abort traumatike mbikëqyrje të tillë më pak e nevojshme dhe pajtueshmërinë me të gjitha rekomandimet.
  Metodat e rehabilitimit
  Si pasojë, rehabilitimi pas abortit mjekësor, si me llojet e tjera të abortit, përbëhet nga masat e mëposhtme:

 • Gjinekolog vëzhgimi dhe kontrolli i sistemit riprodhues.

 • Pas marrjes së drogës duhet të shmangin aktivitet fizik. Por gjakderdhje mund të ndodhë disa javë, dhe gjithmonë mbani pjesa tjetër shtrat është e vështirë. Prandaj, ju duhet të kthehet gradualisht në një ritëm normal të jetës së përditshme.

 • Pas përfundimit kirurgjikale e shtatzënisë për të parandaluar komplikimet infektive-inflamator antibiotikët përdoren për 5-7 ditë.

 • Restore një jetë të plotë seksi është e mundur vetëm tre javë pas një shtatzëni ndërprerë. Të jetë i sigurt për të përdorur kontraceptivë, si ju mund të krijoj jo më herët se gjashtë muaj pas abortit.

 • Higjiena kujdesshëm rëndësishme personale në mënyrë që të mos shkaktojë komplikime infektive.

 • Permiresimi periudhën e rehabilitimi pas një aborti ndihmon ushqimin e duhur. Është e nevojshme që të përfshijë në fruta dietë shumë, perime dhe vitamina. Ushqimi duhet të jetë i balancuar me proteina, yndyrna, karbohidrate, por për të përjashtuar të gjitha enët "irrituese". Kjo është e skuqur, e tymosur, aromë, mos pi pije alkoolike dhe kafe.

 • Ajo mund të jetë sigurisht e dobishme për fizioterapi, masazh, phototherapy.

 • Psikoterapia, këshillim psikolog.

 • Me zhvillimin e dështimit terapi zëvendësimi të hormoneve tregon hormonet dhe korrigjimin e shkeljeve të hasura.